Suriyeli ailenin yaşam mücadelesi

Suriyeli ailenin yaşam mücadelesi

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve Adana'da kendi imkanlarıyla kurdukları derme çatma çadırda kalan 7 çocuklu Suriyeli Hüseyin ailesi, kışın gelmesiyle zor günler yaşıyor- Suriyeli baba Ahmet Ali Hüseyin:- "Ne yapacağımız bilmiyorum. Soğuk

ADANA (AA) - ABDULGAFUR KILIÇ - Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve Adana'da kendi imkanlarıyla kurdukları derme çatma çadırda kalan Suriyeli 7 çocuklu Hüseyin ailesi kışın yaklaşmasıyla soğuk ve hastalıklarla mücadele etmek zorunda kalıyor.

Halep'e bağlı Dayrul Zor kasabasında gelerek merkez Yüreğir ilçesi Koza Mahallesi'ndeki boş arsaya çadır kuran Suriyeli aile bir yılı aşkın süredir ülkelerinden uzakta tüm zorluklara rağmen hayata tutunmaya çalışıyor. 

Etkisini artık hissettirmeye başlayan soğuk nedeniyle zorlanan aile, kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor.

Baba Ahmet Ali Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maddi imkansızlıklar nedeniyle 7 çocuğuyla yaşadıkları sıkıntılara kışın gelmesiyle bir yenisinin daha eklendiğini ifade etti.

Soğukla mücadele etmenin zor olduğunu anlatan Hüseyin, "Yetkililerden ve hayırseverlerden tek isteğimiz bu zor şartların biraz hafifletilmesi için bize destek olmaları. Adana'da çalışma şartları çok zor. 30 lira yevmiyeyle iş buluyoruz ama o iş sürekli olmuyor. Çoluk çocuğumun bakımını karşılayamıyorum, zor durumdayız" dedi.

Hüseyin, oturdukları çadırın yağmura ve soğuğa dayanıksız olduğunu belirterek, bu nedenle çocukların hasta olduğunu söyledi.

Çadırda doğru dürüst bir halılarının dahi bulunmadığını aktaran Hüseyin, çocuklarının kışlık giyeceklerini de tedarik edemediğini ifade etti.

Yardımseverlerden tek isteğinin ailesini soğuk ve yağmurdan koruyacak bir yer olduğunu aktaran Hüseyin, "Ne yapacağımızı bilmiyorum. Soğukların başlamasıyla çocuklar hastalıklarla boğuşuyor. Çalışmaya gidiyorum ama kazandığımla ailemin geçimini sağlayamıyorum" diye konuştu.

Anne Zekiye Casmin ise en çok çocuklarının durumuna üzüldüğünü kaydederek, "7 çocuğum var, hepsine de kışlık giyecek lazım. Çadırı ısıtacak bir sobamız dahi bulunmuyor. Oduna ihtiyacımız var. Her şeyden önemlisi doktora çok ihtiyacımız var. 7 aylık hamileyim. Kocam çalışıyor ama kazandıkları ihtiyacımızı karşılamıyor. Allah rızası için bize yardımcı olun" ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı