Suriyeli ailenin mağarada yaşam mücadelesi

Suriyeli ailenin mağarada yaşam mücadelesi

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli aile, Şanlıurfa'daki bir mağarada yaşam mücadelesi veriyor

ŞANLIURFA (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Mustafa ailesi, Şanlıurfa'daki bir mağarada yaşama tutunmaya çalışıyor.

Yaklaşık 2 yıl önce Suriye'nin Rakka kentindeki çatışmalar nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan 6 kişilik aile, sıcak bir yuva arayışıyla Şanlıurfa'ya geldi. Merkez Eyyübiye ilçesindeki Şıhmaksut Mahallesi'ndeki mağaralarda bulunan hayvanlara ücret karşılığı bakmak için aylık 500 liraya anlaşan aile yaşamını da burada sürdürmeye başladı.

Baba Ali Muhammed Mustafa (35), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 yıl önce 3 çocuğu, annesi ve eşiyle Türkiye'ye sığındıklarını söyledi.

Yaşamlarının hayvanlar arasında geçtiğini belirten Mustafa, "Aldığımız para yetmiyor. Perişan durumdayız. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.  

Anne Fatma Mustafa da eşinin rahatsız olduğunu belirterek, "Eşim zaten hasta ona yardım etmesem çalışamıyor" diye konuştu.

Mağarada çocuklarıyla yerde yattıklarını ifade eden Mustafa, aldıkları aylığın yarısını ilaçlara verdiklerini, bu nedenle kendilerine uzanacak yardım eli beklediklerini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı