Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine un yardımı

Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine un yardımı

İMKANDER, Rusya ve Esed'in bombardımanı altındaki Halep kentinde hayata tutunmaya çalışan 10 bin aileye un yardımında bulundu

GAZİANTEP (AA) - İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER), Suriye'de Rusya ve Beşşar Esed'in bombardımanı altında bulunan Halep kentindeki 10 bin aileye un yardımı yaptı.

İMKANDER'den yapılan açıklamaya göre, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının yürüttüğü çalışma kapsamında, dernek tarafından Halep'in Cerablus ve Çobanbey ilçelerinde yaşayan ailelere un dağıtıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İMKANDER Gaziantep Şube Başkanı Sait Gökdere, Suriye'de şu ana kadar 10 bin ihtiyaç sahibi aileye 125 ton un dağıttıklarını bildirdi.

Cerablus'un terör örgütü DEAŞ'tan geri alınması sonrası bölgedeki çalışmaları yoğunlaştırdıklarını ifade eden Gökdere, "İlk olarak kapalı durumdaki ekmek fabrikasını yeniden faal hale getirdik. Şu anda tüm bölgede günde 500 bin ekmek üretip dağıtıyoruz. Ekmek fabrikasına ulaşamayan halka unu da biz götürüyoruz." ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :