Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş

SMDK üyesi Mektebi:- "BM'nin, Suriye rejiminin BM temsilcisi Caferi'yi onurlandırması terörü desteklemektir"

İSTANBUL (AA) - Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Birleşmiş Milletler'in (BM), Suriye'nin BM temsilcisi Beşar Caferi'yi onurlandırmasını "teröre destek" olarak nitelendirdi.

SMDK üyesi Muhammed Yahya Mektebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, BM'nin Esed rejimi gibi "terörist" bir rejimi temsil eden Caferi'yi onurlandırmasının, kurumun son zamanlardaki performansı hakkında zihinlerde soru işareti oluşturduğunu söyledi.

"BM'nin, Suriye rejiminin BM temsilcisi Caferi'yi onurlandırması terörü desteklemektir." diyen Mektebi, BM'nin teröristleri ödüllendirmesinden DEAŞ başta olmak üzere terör gruplarının ve aşırı güçlerin yararlanacağını ifade etti.

BM'nin bu tutumunun, terör örgütü DEAŞ'ın lideri Ebubekir el-Bağdadi gibi binlercesinin üremesine yol açacağını öne süren Mektebi, uygulanan bu siyasetin, terör ve aşırılık olgusunun ortadan kaldırılması aleyhinde olduğunu vurguladı.

Mektebi, bu durumu kınadığını ifade ederek, Caferi ve Beşşar Esed gibi suçluların uluslararası mahkemede yargılanması yerine onların gerçekleri karalaması ve Suriye devriminin imajını lekelemesinin onurlandırıldığını kaydetti.

Bu durumun, Suriye ve tüm özgür dünya halkları için rahatsız edici olduğunu belirten Mektebi, bunun BM'nin temelindeki anlayışlar karşısında bir çelişki olduğunu sözlerine ekledi.

BM'de kendi ülkelerini 10 yılı aşkın süredir temsil eden büyükelçiler, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun tarafından sunulan özel madalya ile ödüllendirilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :