Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş

Muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yönelik hava saldırılarında ölenlerin sayısı 94'e yükseldi

HALEP (AA) - Suriye'de, Halep başta olmak üzere başkent Şam ve İdlib'de muhaliflerin denetimi altındaki bölgelere yönelik hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 94'e yükseldiği bildirildi.

Sivil savunma yetkilisi Necip Ensari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rus savaş uçaklarının Halep'in doğu kesiminde muhaliflerin kontrolü altındaki bölgeleri gün boyu hedef aldığını söyledi.

Söz konusu saldırılarda, Firdevs semtinde 45, Zibediye'de 5, Hulluk'ta bir, Muyesir'de iki, Katırci'de iki ve Bustan El-Kasr'da 26 kişinin yaşamını yitirdiğini aktaran Ensari, "Saldırılarda çok sayıda yerleşim yeri yıkıldı ve hasar gördü. Sivil savunma ekipleri, ağır iş makineleri yardımıyla enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalışıyor." dedi.

Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, Rus savaş uçakları ve rejim güçleri tarafından düzenlenen hava saldırılarında İdlib'de 5, Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki ilçe ve beldelerde 8 kişi hayatını kaybetti.

Firdevs semtine "nüfuz edici" bombayla yapılan saldırıda 15 kişi ölmüş, çok sayıda kişi yaralanmış ve en az 10 sivil de enkaz altında kalmıştı.

Halep'in çeşitli bölgeleri dün 30'dan fazla "nüfuz edici" bomba ile vurulmuş, hava saldırılarında 43 kişi yaşamını yitirmiş, 80 kişi yaralanmıştı.

Rus savaş uçaklarının kullandığı "nüfuz edici" bombalar, "sığınak avcısı" olarak da biliniyor. Haleplilerin, etkisini depreme benzettikleri yüksek tahribatlı "sığınak avcıları", zemine isabet etmeleri halinde 5 ila 7 metre derinliğinde çukurlar açabiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :