Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş

Şam'da muhalif bölgede psikolojik destek merkezi eğitim öğretim yılına başladı

ŞAM (AA) - Suriye'de rejimin kuşatması altındaki başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde yer alan Duma ilçesinde hazırlanan psikolojik destek merkezlerinin eğitim yılına başladığı bildirildi.

Doğu Guta'daki yerel aktivistlerinden Halid El Adil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıldan bu yana rejim güçlerinin kuşatması altındaki başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde yer alan muhaliflerin denetimindeki Duma'da bir psikolojik destek merkezinin eğitim öğretim yılına başladığını söyledi.

Merkezde çocuklara dil eğitiminin de verildiğini ifade eden Adil, ''Rejimin saldırıları sonucu psikolojileri bozuk çok sayıda çocuk söz konusu merkeze giderek destek alıyor. Çocuklar merkezde günlerini oyunlar oynayarak resim çizerek gününü geçiriyor.'' dedi.

Yardım kuruluşlarının merkeze kırtasiye desteğinde bulunduğunu anımsatan Adil, Doğu Guta bölgesinde bu tür merkezlere ihtiyaç duyulduğunu aktardı.

Başkent Şam'ın doğusundaki Duma ilçesi 4 yıldan bu yana Esed güçlerinin ablukası altında yer alıyor. Esed güçlerinin her gün kara ve havadan saldırdığı ilçede elektrik ve sular kesik. Yoğun saldırılar nedeniyle altyapının çöktüğü Duma'da halk elektriği jeneratörlerden suyu ise kuyulardan temin ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :