Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş

Muhalifler, Lazkiye kırsalında başlattığı operasyonda 1 köy ile bazı tepe ve noktaları ele geçirdi- Rejime ait 2 tankın mühimmatıyla ele geçirildiği saldırılarda, rejim güçlerinin çok sayıda kayıp verdiği duyruldu

HATAY (AA) - Suriye'de muhaliflerin, Lazkiye kırsalında başlattığı "Aşura Operasyonu" adlı harekatta 1 köy ile bazı tepe ve noktaları ele geçirdiği bildirildi.

AA muhabirinin Suriye Türkleri Derneği ile yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, ülkenin kuzey batısındaki Cebel Ekrad'da akşam saatlerinde kara harekatı başlatan muhalif grupların saldırılarını birkaç noktadan sürdürdüğü kaydedildi.

Muhalifler saldırılarda Reşa, Nahişba, Tanklar, Volkan ve Malik tepeleriyle Nahişba köyünü rejimden aldı.

Muhaliflerin rejime ait tank ve 2 ağır silahı imha ettiği, 2 tankı da mühimmatıyla ele geçirdiği çatışmalarda bir Esed askerinin esir düştüğü belirtildi.

Rejim topçuları ve helikopterleri Cebel Ekrad ve Türkmendağı'nı vururken, rejimin çatışmalarda çok sayıda asker kaybettiği öğrenildi.

Lazkiye ve İdlib kentlerinin sınırında, ülkenin kuzey batısında yer alan Cebel Ekrad, Lazkiye kırsalı, İdlib'in Cisr eş-Şuğur ilçesi ile Türkmendağı'na hakim konumda olması nedeniyle stratejik önem taşıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :