Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş

Fetih Ordusuna bağlı birlikler Halep'in güneyinde bulunan Banis köyü çevresindeki çiftlikleri ele geçirdi

Suriye'de muhalif çatı birliği Fetih Ordusuna bağlı birliklerin Halep'in güneyinde bulunan Banis köyü çevresindeki çiftlikleri ele geçirdiği ve çıkan çatışmalarda Hizbullah üyesi Iraklı 30 milisin öldüğü bildirildi.

Fetih Ordusunun saha komutanlarından Ebu Munzir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'in güneyinde bulunan Banis köyü çevresindeki çiftliklerin kontrolünü sağlayan Fetih ordusuna bağlı birliklerle rejim tarafında savaşan Iraklılar ve Hizbullah üyesi milisler arasında çıkan çatışmada 30 milisin öldüğünü söyledi. 

Halep'in güney kesimlerinde Rus savaş uçaklarının hava desteğiyle ilerlemeye çalışan rejim yanlısı milislere ait çok sayıda askeri aracın da imha edildiğini ifade eden Munzir, "Halep'in güneyinde Esed güçleriyle değil, Iraklılar ve Hizbullah milisleriyle çatışıyoruz. Rusya da milislere hava desteği veriyor" dedi.

Çatışmalarda ölen milislerin üzerinden Irak vatandaşı ve Hizbullah üyesi olduklarını ortaya koyan kimliklerin çıktığını aktaran Munzir, "Halep'in güneyinde çatıştığımız Iraklılar ve Hizbullah güçleri sıkıştığı yerlerde silahlarını terk ederek rejim bölgelerine kaçıyor" diye konuştu.

Öte yandan bölgedeki yerel aktivistlerden Hüseyin Abdulfetah ise Rus uçaklarının Halep'in batı kesimlerinde muhaliflerin kullandığı yollara füzelerle saldırdığını ve yollarda büyük çukurların meydan geldiğini ifade etti.

Bir aydan bu yana Rus savaş uçaklarının hava desteğiyle Halep'in güneyinde ilerlemeye çalışan rejim güçlerine İranlı, Iraklı ve Lübnan Hizbullah'ı üyesi milisler de karadan destek veriyor. Muhaliflerin direnişiyle karşılaşan milis güçler saldırıların başından bu yana kentin güneyindeki Hadır ve Ays beldelerini ele geçirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı