Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş

Suveyda'da, Dürzi lider el Bel-us'un hayatını kaybettiği saldırılarda 8 kişinin öldüğü, 20'den fazla kişinin yaralandığı belirtildi

Suriye’nin güneyindeki Suveyda kentinde, bomba yüklü iki aracın patlatılması sonucu 8 kişinin öldüğü, 20'den fazla kişinin yaralandığı bildirildi. 

Suriye resmi ajansı SANA'nın emniyet kaynaklarına dayanarak verdiği habere göre, ülkenin güneyinde Dürzilerin yoğun olarak yaşadığı Suveyda kentinde bomba yüklü iki aracın infilak ettirilmesi sonucu 8 kişi yaşamını yitirdi, 20'den fazla kişi de yaralandı.

Emniyet kaynakları saldırıya ilişkin bilgi vermedi.

Dürzilerin çoğunlukta olduğu Suveyda kentinde, Dürzi lider Şeyh Vahid el Bel-us 'un aracında meydana gelen patlamada, kendisi ve yanındakilerin hayatını kaybettiği belirtilmiş, kentin başka bir bölgesinde gerçekleşen ikinci patlamada ise ölü ve yaralıların olduğu bildirilmişti. 

Suveyda'da Dürzilerin önemli liderlerinden biri olarak bilinen el Bel-us, rejim karşıtı söylemleri ile kentte çocukların orduda askerlik yapmasına karşı çıkıyordu. Kentteki siyasi güvenlik birimleri ve yönetimiyle zaman zaman gerginlik yaşayan el Bel-us ve bölge halkı, vali ile emniyet müdürünün istifasını isteyen gösteriler düzenlemişti.

Öte yandan kentteki yerel medya aktivistleri, Dürzilerin kentte yönetim karşıtı protestolar düzenlediğini, Hafız Esed'in büstünü yaktığını ve Beşşar Esed'in posterlerini yırtığını dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı