Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş

Doğu Guta ve Cobar afet bölgesi ilan edildi

Suriye'de muhalif bir yapılanma olan Afet Yönetimi Konseyi, başkent Şam'daki Doğu Guta ve Cobar bölgelerini Esed rejimine bağlı birliklerin ağır saldırıları nedeniyle "afet bölgesi" ilan etti.

Afet Yönetimi Konseyi'nin Doğu Guta'da düzenlediği basın toplantısının ardından yayımlanan yazılı açıklamada, "Doğu Guta ve Cobar bölgelerinde kuşatma altında olan siviller için güvenlik koridoru açılsın, insani yardım ekiplerinin girmesine izin verilsin, buralarda durum tespiti yapılsın ve sivillerin korunması için uluslararası gözetim sağlansın" denildi.

Doğu Guta ve Cobar bölgelerinin, rejime bağlı birliklerin ağır saldırıları nedeniyle "afet bölgesi" ilan edildiği belirtilen açıklamada, sivillerin Esed rejiminin roketlerinden korunmaları amacıyla uluslararası gözetim sağlanmasının talep edildiği ifade edildi.

Uluslararası toplumu ve insani yardım kurumlarını bekleyen tüm zorluklara rağmen Afet Yönetimi Konseyi'nin insani görevini her zaman sürdürmeye devam edeceği kaydedildi.

Suriyeli muhaliflerin kurduğu Afet Yönetim Konseyi, sivil savunma, sağlık, yerel meclis, sivil polis idaresi gibi birimlerden oluşuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı