Suriye'deki İç Savaş

Suriye'deki İç Savaş

Suriye ordusuna ait bir helikopterin, Halep'in Anadan ilçesindeki camiye "varil bombasıyla" düzenlediği saldırıda 3 kişi öldü, 10 kişi yaralandı

HALEP (AA) - Suriye ordusuna ait bir helikopterin Halep'in kuzeyindeki Anadan ilçesinde bir camiye varil bombasıyla düzenlediği saldırıda 3 kişinin öldüğü, 10 kişinin de yaralandığı bildirildi.

AA muhabirinin Anadan'daki sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, orduya ait helikopter, muhaliflerin kontrolündeki Anadan ilçesinde Hamza bin Abdülmuttalib camisine varil bombasıyla saldırı düzenledi. 

Saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiği ve 10 kişinin de yaralandığı, yaralıların cami enkazından çıkarılarak ilçedeki sahra hastanesine kaldırıldığı belirtildi. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu, saldırıya maruz kalan caminin yanı sıra çevredeki binalarda da büyük hasar oluştuğu kaydedildi. 

Yetkililer, rejim güçlerinin cuma namazı sırasında ilçedeki camileri hedef alan saldırılar düzenlediğini ve halkın bu nedenle cuma namazına gitmekten çekindiğini aktardı. 

Kaynak:Haber Kaynağı