Suriye'deki İç Savaş

Suriye'deki İç Savaş

Birinci Alay'ın Saha Komutanı Ebu Muhammed:- "Halep'in güneyine operasyon düzenleyen Birinci Alay'a bağlı birlikler, kentin Şeyh Said ile Ramuse bölgesine giden ve rejim için stratejik öneme sahip yolların kontrolünü ele geçirdi, bölgede Esed güçlerine bü

HALEP (AA) - Suriye'de muhalif Birinci Alay'a (Fevc'ul Evvel) bağlı birliklerin, Halep'in güneyinde yer alan stratejik öneme sahip Ramuse ile Şeyh Said bölgeleri arasında kontrolü sağladığı bildirildi. 

Birinci Alay'ın saha komutanlarından Yasir Ebu Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'in güneyine operasyon düzenleyen Alay'a bağlı birliklerin, kentin Şeyh Said ile Ramuse bölgesine giden, rejim için stratejik öneme sahip yolların kontrolünü ele geçirdiğini ve Esed güçlerine büyük zayiat verdirdiğini söyledi. 

Söz konusu bölgede, rejimin "imdat yollarının" kesildiğini ifade eden Ebu Muhammed, "Muhalif birlikler, kentin güneyinde Ramuse, Şeyh Said ile Hamdaniye bölgesinin kontrolünü sağladı. Muhalifler, kentin güneyinde rejim güçlerinin bulunduğu yerlere havan topu, doçka ve hafif silahlarla saldırdı" dedi.

Rejim güçlerinin kontrolündeki binalarda bulunan keskin nişancıları da hedef aldıklarını ifade eden Ebu Muhammed, muhaliflerin Halep'in denetimini sağlayana kadar operasyonlarına devam edeceklerini kaydetti. 

Halep'in güneyinde kazdıkları tünellerle ilerleme kaydettiklerini aktaran Ebu Muhammed, kentin güney kesimlerindeki operasyona muhalif "101. Tümen ile Safve el- İslamiyye"nin de destek verdiğini belirtti. 

Kaynak:Haber Kaynağı