Suriye'deki İç Savaş

Suriye'deki İç Savaş

Fetih Ordusu'nun saha komutanlarından Hamza:- "Fetih Ordusu, Eriha ilçesi ile Cebel Arbain'in kontrolünü sağladı"

İDLİB (AA) - Suriye'de muhalif çatı birliği Fetih Ordusu'na bağlı birliklerin, rejim güçlerinin kontrolündeki İdlib'in Eriha ilçesi ile Cebel Arbain'in (Arbain Dağı) kontrolünü sağladığı bildirildi. 

Fetih Ordusu'nun saha komutanlarından Hamza Fethullah, AA muhabirine, "Fetih Ordusu, Eriha ilçesi ile Cebel Arbain'in kontrolünü sağladı" dedi.

Muhaliflerin, ilçe çevresindeki Kafrenci ile Maatrim köylerinin de denetimini  sağladığını ifade eden Hamza, ilçe çevresinde muhalif birliklerle Esed güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını söyledi.

Hamza, rejim güçlerine ait askeri kontrol noktalarına havan toplarıyla, ilçe çevresindeki Esed güçlerine de tank, doçka ve hafif silahlarla saldırdıklarını kaydetti. 

Ahraru'ş Şam, Aksa Askerleri (Cundu'l-Aksa), Sunne Ordusu (Ceyşu's-Sunne), Feyleku'ş-Şam ve Hak Tugayı (Livau'l-Hak), Nusra Cephesi gibi grupların, Fetih Ordusu (Ceyş'ul Fetih) adı altında nisanda İdlib'e ortak saldırı düzenlemesi sonucu kent merkezi tamamen muhaliflerin kontrolüne geçmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı