Suriye'deki İç Savaş

Suriye'deki İç Savaş

Suriye'nin güney kesimlerinde rejim güçleri karşısında ilerleme sağlayan muhaliflerin, Dera kırsalında yeni atlı birlik kurduğu ve cephe hattına gönderdiği bildirildi- Dera'daki Fecr'ul İslam Tugayının saha komutanlarından İbrahim Horani:- "Dera okırsalın

DERA (AA) - Suriye'nin güney kesimlerinde rejim güçleri karşısında ilerleme sağlayan muhaliflerin, Dera kırsalında ilk defa atlı birlik kurduğu ve cephe hattına gönderdiği bildirildi.

Dera'daki Fecr'ul İslam Tugayının saha komutanlarından İbrahim Horani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dera kırsalındakı askeri kampta ilk defa atlı bir birlik kurduklarını, bu birliğin kampta 10 atı eğiterek cephe hattına gönderdiğini söyledi.

 Dera bölgesinde arazi şartlarına göre eğitim verdiklerini ifade eden Horani, "Muhalifler ilk defa silahlı atlı birlik kurdu. Muhalifler, 10 atı cephe hattı için eğitti. Şimdi bu atlarımız silah seslerinden korkmuyor ve ürkmüyorlar. Dera bölgesinde araçların ulaşamadığı yerlere eğitilmiş atlarımızla ulaşmaya çalışıyor ve Esed güçlerine karşı savaşıyoruz" dedi.

Dağlık alanlarda atlardan ciddi manada yararlandıklarını dile getiren Horani, "Dera bölgesinde dağlık alanlarda gerilla taktiği uyguluyoruz. Gerilla taktiğinde en çok atlardan yararlanıyoruz" diye konuştu.

Horani, kamptaki muhaliflere doçka ve atlardan nasıl istifade edeceklerine yönelik dersler de verdiklerini anlatarak, "Dera'daki bu kampımızdan eğitim alanlar cephe hattında ciddi başarılar elde etti. Birçok bölgede ilerleyerek rejim güçlerine büyük zayiatlar verdirdiler" ifadelerini kullandı.

-"Eğitimini tamamlayan yaklaşık 750 kişiye her türlü silah kullanımını öğrettik"

Dera kırsalındaki askeri eğitim kampında yaklaşık 750 silahlı muhalifi eğittiklerini dile getiren Horani, eğitime katılanların ülkenin çeşitli kentlerinden geldiklerini ve eğitimlerinin ardından tekrar birliklerine döneceklerini vurguladı.

Horani, kampta muhaliflere her türlü askeri eğitimi verdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Silahlı muhaliflere kampta, nasıl silah kullanacaklarını, nasıl savaşacakları ve cephe hattında nasıl hayatta kalacaklarına yönelik dersler verdik. Eğitimini tamamlayan yaklaşık 750 kişiye her türlü silah kullanımını öğrettik."

Eğitimlerini tamamlayanlar için mezuniyet töreni düzenlediklerini söyleyen Horani, "Mezunlarla doçka ve atlı birliklerle yeni tatbikatlar da yaptık. Atlı birlikler de tatbikata katılarak hünerlerini gösterdi. Hepsi çok başarılıydı" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı