Suriye'deki İç Savaş

Suriye'deki İç Savaş

Suriye'de Esed yönetimine karşı silahlı mücadele veren İslami Cephe grubuna ait askeri kampta silah altına alınan 60 kişi eğitimini tamamladı

HALEP (AA) - Suriye'deki muhalif gruplardan İslami Cephe kampında Esed rejimine karşı savaşacak 60 kişi eğitimini tamamladı.

Suriye'deki en büyük muhalif yapılardan İslami Cephe'ye bağlı Fetih Tugayı'nın Suriye'nin Halep kenti kırsalındaki askeri kampında, askeri taktik ve stratejilerin yanı sıra tanklar ve kimyasal saldırılara karşı ilk yardım eğitimi alan 60 savaşçı eğitimlerini tamamladı.

Kamp Komutanı Ebu Mücahid AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Savaşçılarımıza 15 günlük sürede askeri taktikler, hafif ve orta ağırlıklı silah eğitimleriyle birlikte bedeni ve dini dersler de veriyoruz. Eğitimini başarıyla tamamlayanlar İslami Cephe'ye bağlı birliklerde görev alıyorlar veya bu eğitimden sonra ağır silah eğitimine geçiyorlar" dedi.

Eğitimlerinin sadece savaşçılar için olmadığını söyleyen Ebu Mücahid, "İsteyen sivillere de cepheye gitme şartı olmadan silah eğitimi veriyoruz. Muhalefetin kontrolü altındaki yerlerde zorunlu askerlik ilan edilmesi durumunda da bizler eğitim vermeye hazırız ve bunun için yeterli kadroya sahibiz" şeklinde konuştu.

Suriye'de Esed yönetimine karşı savaşan Ahrar'uş Şam İslami Hareketi, Ceyş'ul İslam (İslam Ordusu), Tevhid Tugayı, Sukur'uş Şam (Şam Kartalları) Tugayları, el-Hak Tugayları, Ensar'uş Şam, Kürt İslam Cephesi isimli grupların oluşturduğu İslami Cephe Hareketi Şam kırsalı, Humus ve Halep kırsalında etkinliğini sürdürüyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı