Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş

IKBY, IŞİD'in saldırılarının ardından Kobani'den kaçıp Türkiye'ye sığınan 25 ailenin Irak'a geçişine izin vermiyor

ŞIRNAK (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) IŞİD'in saldırılarının ardından Kobani'den (Ayn el Arap) kaçıp Türkiye'ye sığınan 25 ailenin Irak'a geçişine izin vermiyor.

Bir süre önce IŞİD'in saldırıları nedeniyle Kobani'den kaçarak Türkiye'ye sığınan 25 aile bir hafta önce Irak'taki yakınlarının yanına gitmek amacıyla Şırnak'ın Silopi İlçesindeki Habur Sınır Kapısı'na geldi. Ancak IKBY pasaportu bulunmayan 25 ailenin Irak'a girişine izin vermedi. Irak'a geçemeyen aileler, sıkıntı yaşadıkları sınır kapısında umutla bekleyişini sürdürüyor.

Hüseyin Muhammed, Kobani'yi IŞİD'in saldırıları nedeniyle terk etmek zorunda kaldıklarını ifade ederek, "Irak'taki yakınlarımızın yanına gitmek istiyoruz. Fakat geçişimize izin vermediler. Bu nedenle çok mağdur olduk" dedi.

Şehe Ahmet ise sınır kapısındaki bekleyişleri nedeniyle özellikle kadın ve çocukların büyük sıkıntı yaşadığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Kobani'den kaçıp geldik. Sağ olsun Türkiye bize kapılarını açtı. Ancak Irak tarafı geçişimize izin vermedi. Bir haftadır buralarda perişan olduk. Yetkililerden geçiş için destek bekliyoruz." 

Habur Mülki İdare Amiri Suat Demirci ise Suriyelilerin Irak tarafından geçişlerine izin verilmemesi nedeni ile beklediklerini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı