Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş

Muhaliflerin kontrol ettiği yerlerde faaliyet yürüten sivil savunma ekipleri kısıtlı imkanlarla halkın yaralarını sarmaya çalışıyor

İDLİB (AA) - Suriye'de muhaliflerin kontrol ettiği bölgelerde çalışmalar yürüten sivil savunma ekipleri kısıtlı imkanlara rağmen iç savaşın mağdur ettiği halkın yaralarını sarmaya çalışıyor.

İdlib kentine bağlı Maaret en-Numan ilçesindeki sivil savunma ekipleri her bombalamadan sonra sirenler eşliğinde bombalanan bölgeye ulaşarak arama kurtarma çalışmalarına başlıyor. Ekipler enkazlardan yaralıları ve hayatını kaybedenleri çıkarmak için durmadan saatlerce çabalıyor.

Muhaliflerin oluşturduğu sivil savunma biriminin yöneticisi Muhammed Zikra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayatını kaybedenlerin olup olmadığına bakmaksızın vurulan her yere hızlı bir şekilde ulaştıklarını ve kurtarma çalışmalarına başladıklarını belirtti. En büyük sıkıntılarının maddi imkansızlık olduğunu ifade eden Zikra, zaman zaman ekipman eksikliğinden dolayı enkazda çalışmalarının durduğunu vurguladı.

Bir takım özel durumlardan dolayı kadınlardan oluşan sivil savunma ekipleri kuracaklarını da aktaran Zikra, insanların ekiplerin çalışma performanslarından çok memnun olduklarını söyledi.

 Sivil savunma ekipleri her gün bombalamaların yaşandığı Suriye'de yaptıkları kurtarma çalışmaları ile büyük takdir topluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı