Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş

Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Chebli: "Esed'e karşı

BERLİN (AA) - Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sawsan Chebli, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in terör örgütü IŞİD'e karşı işbirliği çağrısına destek vermediklerini belirterek, "Esed'e karşı pozisyonumuz ve duruşumuz değişmedi" dedi. 

Berlin’deki Federal Basın Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında Chebli'ye, Esed'in IŞİD'e karşı işbirliği çağrısına Almanya'nın destek verip vermeyeceği soruldu.

 "Hayır. Esed'e karşı pozisyonumuz ve duruşumuz değişmedi" diyen Chebli, Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in Suriye'ye askeri müdahalenin yanında, "siyasi çözüm" için de yeni adımlar atılması gerektiğini ifade ettiğini hatırlattı.

Chebli, bu bağlamda Steinmeier'in Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Suriye'deki iç savaşa siyasi çözüm bulunmasına yönelik çabalarını da övdüğünü söyledi. 

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert de Ukrayna'daki ayrılıkçıların finansal ve askeri olarak desteklendiğini belirterek, "Rusya'nın askeri ve finansal desteği olmadan bölgedeki şiddetli ayrılıkçılık şu anki durumuna gelemezdi" ifadesini kullandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı