Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş

Esed güçlerinin muhaliflerin kontrol ettiği bölgelerdeki okulları bombalaması eğitim hayatını durma noktasına getirdi

İDLİB (AA) - Suriye'de Esed rejiminin okulları bombalaması, öğrencilerin eğitim hayatını sekteye uğratıyor.

Suriye'de 3 yıldır devam eden savaş, okulları da vurdu. Rejimin, muhaliflerin kontrolündeki bölgelere düzenlediği hava saldırılarında bazı okullar tamamen yıkılırken bazıları da büyük oranda zarar gördü. Okulların zarar görmesi, eğitim-öğretim hayatının durmasına neden oldu.

Muhalif öğretmenlerin, rejime karşı geldiği gerekçesiyle okullardan atılması, ebeveynlerin zarar gelecek endişesiyle çocuklarını okula göndermemesi de eğitim yuvalarının boş kalmasına yol açtı.

İdlib kırsalındaki El-Hebit beldesindeki ilköğretim okulu da Esed rejiminin bombardımanı nedeniyle eğitimin durduğu okullardan biri. Büyük kısmı yıkılmış okulun, kalan diğer kısmında ise koyunlar dolaşıyor. Okul yaşındaki çocuklar ise ders görmek yerine oyun oynayarak vakit geçiriyor.

AA muhabirine konuşan rejim tarafından okul ile ilişkisi kesilen öğretmenlerden Ali Ankir, "İdlib ve Hama kırsalındaki okullarda bombardıman nedeniyle eğitim durdu. Çocukların eğitim hayatı sekteye uğradı" dedi.

Öğrencilerin eğitimsiz kaldığını belirten Akir, bu durumun yeni nesli olumsuz etkileyeceğini ve eğitimsiz bir nesil yetişmesine yol açacağını ifade etti.

Beldedeki çocuklar ise hava saldırılarından korktukları için okula gidemediklerini, vakitlerini oyun oynayarak geçirdiklerini dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı