Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş

Esed güçlerinin saldırılarında 57 kişi öldü

HALEP (AA) - Suriye'de ordu birliklerinin, muhaliflerin kontrolündeki bölgelere karadan ve havadan düzenlediği saldırılarda 15'i çocuk, 6'sı kadın 57 kişinin öldüğü bildirildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yerden yere atılan füzeler ile varil ve vakum bombaları kullanarak düzenlediği saldırılarda, Halep'te 12'si çocuk, 2'si kadın 25, Dera kentinde 3'ü çocuk, 2'si kadın 14, başkent Şam'ın banliyölerinde biri kadın 8, İdlib'de biri kadın 4, Hama'da 2, Humus'ta 2, Deyru'z Zor'da 1 ve Haseke'de 1 olmak üzere toplam 57 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de yaptığı açıklamada, helikopterlerin Halep'te muhaliflerin denetiminde olan bölgelere "varil bombası" atması sonucu çok sayıda yerleşim yerinde büyük hasar meydana geldiği ifade edildi.

Kentin eski Halep bölgesinde İslami Cepheye bağlı birliklerle Esed güçleri arasında zaman zaman çatışmaların yaşandığı bildirilen açıklamada, başkent Şam'ın Duma, Dareya, Cobar, Kabun bölgesi ile Muleyha beldesinin hükümet güçlerinin yoğun saldırılarına maruz kaldığı kaydedildi.

Öte yanda Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Halep, Dera, İdlib ve Hama'da düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı kişiyi hale getirdiğini duyurdu. Ajans, muhaliflerin, Şam'da rejimin kontrolünde olan bölgelere havan topu atması sonucu 27 sivilin yaralandığını iddia etti.

Kaynak:Haber Kaynağı