Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş

Suriye'de öldürülen İran Devrim Muhafızları'na bağlı Afgan ve Pakistanlı milislerden 7'sinin cenazesi, İran'ın Kum kentinde toprağa verildi

TAHRAN (AA) - Suriye'deki çatışmalarda öldürülen İran Devrim Muhafızları'na bağlı Afgan milislerden oluşan Fatimiyyun Tümeni ile Zeynebiyyun Tugayı milislerinden 7 kişinin cenazesinin, İran'ın Kum kentinde toprağa verildiği bildirildi.

İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansına göre, Devrim Muhafızları bünyesinde Suriye'ye gönderilen ve bu ülkedeki çatışmalarda hayatını kaybeden Afganlardan oluşan Fatimiyyun Tümeni mensubu 4 milis ile Pakistanlılardan oluşan Zeynebiyyun Tugayı'na mensup 3 milisin cenazeleri Kum kentinde düzenlenen törenlerle toprağa verildi.

Devrim Muhafızları bünyesinde Suriye'ye gönderilen İranlı milislerin yanı sıra Afgan milislerden oluşan Fatimiyyun Tümeni ile Pakistanlılardan oluşan Zeynebiyyun Tugayı Beşşar Esed rejimi saflarında savaşıyor. Tahran yönetimi, Suriye'deki çatışmalarda bugüne kadar aralarında generallerin de olduğu çok sayıda askerini kaybetti. Devrim Muhafızları'na bağlı Mazenderan Kerbela Kolordusu'nun eski komutanlarından Eynullah Tebrizi ise mayıs ayında yaptığı bir konuşmada, İran'ın, Suriye'de 2012'den bu yana yaklaşık bin 200 savaşçı kaybettiğini açıklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :