Suriye'deki çadır kentler çamur içinde

Suriye'deki çadır kentler çamur içinde

Suriye'de yoğun yağış ve fırtına, Türkiye sınırı yakınındakji sığınmacı kamplarını çamur içinde bıraktı- Şiddetli rüzgarla sürüklenen çadırlar yeniden kuruluyor

İDLİB (AA) - Suriye’deki hava saldırıları ve çatışmalar nedeniyle İdlib’in kuzeyine göç eden sivillerin yaşadığı çadır kentler, şiddetli rüzgar ve yoğun yağmur nedeniyle çamur içinde kaldı.

Hava saldırıları ve çatışmalardan kaçarak İdlib’in kuzeyine göç eden ve Türkiye sınırına yakın çadır kentlere sığınan Suriyeli siviller şimdi de yoğun yağış nedeniyle çamurla mücadele ediyor.

Özellikle çocukların yaşadığı çadır kentlerde yoğun yağış nedeniyle hayat da durma noktasına geldi. Aynı zamanda şiddetli rüzgar birçok çadırı sürükledi.

- "Şiddetli rüzgar çadırları bile uçurdu"

İHH Suriye Çalışmaları Koordinatörü Erhan Yemelek, sığınmacıların hava koşullarından son derece olumsuz etkilendiğini söyledi.

Yemelek, şöyle konuştu:

"Türkiye sınırına yakın konumda bulunan çadır kentlerde hayat felç oldu. Çünkü yoğun yağış tüm arazileri çamura buladı. Hava saldırılarından ve çatışmalardan kaçarak gelen çocukların çoğunun ayağında ayakkabı bile bulunmuyor. Yağış nedeniyle oluşan şiddetli rüzgar çadırları bile uçurdu."

Yemelek, çadırsız kalan ailelerin çadırlarını yeniden kurduklarını belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :