Suriye'de Klorin Gazı Kullanıldığı İddiaları

Suriye'de Klorin Gazı Kullanıldığı İddiaları

Muhalifler, Esed rejiminin İdlib ve kırsalında klorin gazı kullandığını iddia etti

İDLİB (AA) - Suriye'nin kuzeyindeki İdlib kenti ile kırsalına, dün akşam, Esed rejimine ait iki helikopterden zehirli gazlar içeren 4 varil bombası atıldığı, zehirli gaza maruz kalan 20 kişinin bölgedeki sahra hastanelerine kaldırıldığı bildirildi.

AA muhabirine konuşan Muhammed Fadıl isimli aktivist, rejim güçlerinin İdlib'teki bir otogar ile Mehrab kavşağı yakınına zehirli gaz içeren iki varil bombası attığını belirtti. Fadıl, "İdlib kentine bağlı Sermin beldesinde bulunan hastaneye, zehirli gaz nedeniyle boğulma tehlikesi geçiren 17 kişi getirildi. Bu kişiler arasında bir anne ile çocukları da bulunuyordu" dedi. Nefes almakta güçlük çeken bu kişilerin zehirli gazdan temizlenmeleri için derhal yıkandığı ve oksijen verildiğini ifade eden Fadıl, şu an durumlarının stabil olduğunu aktardı. 

Öte yandan İdlib kentine bağlı Kori köyünde yaşayan Muhammed Selim isimli aktivist de "Rejime ait bir helikopter köye, klorin gazı içeren iki bomba attı. Olayda 3 kişi boğulma tehlikesi geçirdi" dedi. Selim, bu saldırılar karşısında uluslararası toplumun sessizliğini kınadı.  

Suriyeli muhalifler sık sık Esed rejimini kimyasal silah kullanmakla suçluyor. Son olarak rejim güçlerinin başta Sermin olmak üzere İdlib kentinin çeşitli bölgelerinde zehirli gaz kullandığı ve 6 kişinin hayatını kaybettiği ileri sürülmüştü.

 

Suriye'de Klorin Gazı Kullanıldığı İddiaları

Suriye'de Klorin Gazı Kullanıldığı İddiaları

Kaynak:Haber Kaynağı