Suriye'de iç savaş

Suriye'de iç savaş

Suriye rejimine ait savaş uçaklarının Serakib'e düzenlediği saldırıda atılan füzelerden biri ilkokul öğrencilerini taşıyan bir servise isabet etti, 4 çocuk öldü

İDLİB (AA) - Suriye rejiminin, İdlib kırsalındaki Serakib'e düzenlediği hava saldırısında bir füzenin öğrenci servisine isabet etmesi sonucu ilkokul talebesi 4 çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi.

Suriye Canlı Haber Ağı'nın (SLN) verdiği bilgiye göre, Suriye savaş uçaklarının, Serakib'e düzenlediği hava saldırısı sırasında, füzelerden birinin Hafsa ilkokuluna ait öğrenci servisine isabet ettiği belirtildi. SLN'nin bilgi notunda araçta bulunan ilkokul talebesi 4 çocuğun hayatını kaybettiği, bazılarının da ağır yaralandığı ifade edildi.

İdlib kırsalında bir çok beldenin saldırılara maruz kaldığı belirtilen bilgi notunda, Maaret en-Numan kenti ile Biniş beldesinde de ölü ve yaralıların olduğu bilgisi verildi.

Bilgi notunda ayrıca rejim güçlerinin, muhaliflerin Vadi ed-Dayf ve Hamidiyye karargahlarını ele geçirmesinin ardından Ebu'z-Zuhur Askeri Havaalanı'na doğru ilerleyişini durdurmak için havaalanı çevresindeki bazı köy ve beldeleri de hedef aldığı kaydedildi. 

Suriye'deki muhaliflerin 15 Aralık'ta, İdlib kırsalında rejime ait en büyük karargahlardan stratejik öneme sahip Vadi ed-Dayf ve Hamidiyye karargahlarıyla çevresindeki 20'den fazla kontrol noktasını ele geçirdiği açıklanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı