Suriye'de iç savaş

Suriye'de iç savaş

Esed güçlerinin operasyonlarında 47 kişi öldü

HALEP (AA) - Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik kara ve havadan düzenlediği saldırılarda 47 kişinin öldüğü belirtildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarının denetiminde olan bölgelere kara ve havadan gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda Halep, Deyru'z Zor, başkent Şam'ın banliyöleri, Dera, Humus, İdlib ve Hama'da 9'u çocut, 8'i kadın 47 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada muhalif Şehba Press Ajansı, İslami Cepheye bağlı birliklerin yeni Halep bölgesinde kurduğu pusuda çok sayıda rejim askerini öldürdüğünü duyurdu.

Orduya bağlı helikopterlerin gün boyunca Halep'te muhaliflerin denetiminde olan bölgelere yoğun bir şekilde "varil bombasıyla" saldırdığını kaydeden Ajans, silahlı muhaliflerin eski Halep bölgesinde Esed güçlerine ait bazı binaların kontrolünü sağladığını belirtti.

Şam yönetimine karşı savaşan muhalif Mücahiddin Tugayının kentteki "Askeri Akademiye" yerli yapımı Grad füzeleriyle saldırdığını dile getiren Ajans, söz konusu akademide Esed güçlerinin zayiat verdiğini de dile getirdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı