"Suriye'de Dondurma Günleri"

"Suriye'de Dondurma Günleri"

İHH, Suriye'deki kamplarda yaşayan 10 bin çocuğa dondurma ikram etti

KİLİS (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca, Suriye'deki kamplarda yaşayan 10 bin çocuğa dondurma dağıtıldı.

İHH basın biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Suriye'de Dondurma Günleri" kampanyası kapsamında, ülkedeki yoğun bombardımandan kaçarak sınır bölgelerindeki güvenli yerlere sığınan Suriyeli çocuklara dondurma dağıtıldı.

İHH Çocuk Kulübünce başlatılan kampanyayla Suriyeli çocukların savaşın olumsuz etkilerinden uzaklaştırması hedeflendi.

İHH Suriye Çalışmaları Kilis Koordinasyon Merkezi Basın Sözcüsü Zafer Ersoy, Suriye'de iç savaşın başladığı ilk günden itibaren insani yardım faaliyetlerine devam ettiklerini belirtti.

İnsanların yaşadıkları zorlu süreçte barınma ve gıda gibi ihtiyaçlarının karşılandığını aktaran Ersoy, bu kapsamda sıcak havaların etkisiyle Suriyeli çocukların için bu tür kampanyalar yaptıklarını söyledi.

İHH'nin kurduğu Şemmarin ve Sicc konteyner kentlerinde çocuklara dondurma ikram edildiğini dile getiren Ersoy, şöyle devam etti:

"10 bin çocuğa dondurma dağıtımı organizasyonunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlk dağıtım programımızı Kayserili hayırseverlerin desteğini alarak gerçekleştirdik. Suriye'de sıcaklık Türkiye'ye oranla daha fazla. Hem gölge olabilecek yapılar da mevcut değil. Bu sıcaklıkta dondurmaları kavuşan çocukların mutluluğu görülmeye değerdi. Dondurma aracımızı gören çocuklar, bize doğru koşuyordu. Ne olursa olsun çocuk, savaşın ortasında da çocuktur. Bunu asla unutmamalıyız. Savaşın içerisindeki bu çocukların psikolojik travma yaşamalarının önüne geçmek için bu gibi faaliyetlerimizi sürdüreceğiz."

Ersoy, çocukların gülümsemesine ortak olmak isteyen hayırseverlerin bu tür kampanyalar için desteklerini bekledikleri kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :