Suriye'de Cumhurbaşkanlığı seçimi

Suriye'de Cumhurbaşkanlığı seçimi

Halk Meclis Başkanı Lahham:

ŞAM (AA) - Suriye Halk Meclis Başkanı Muhammed Cihad el Lahham, cumhurbaşkanlığı seçimleri için ilk aday başvurusunun yapıldığını duyurdu.

Suriye resmi ajansı SANA'nın haberine göre, el Lahham, Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilk başvuran kişinin Halep milletvekili Mahir Abdülhafız Haccar olduğunu ifade ederek, Haccar'ın tüm gerekli resmi belgeler eşliğinde yaptığı talebinin kayıt altına alındığını dile getirdi.

El Lahham, Haccar’ın, "anayasa ve düzenlemeleri için Halk Meclisi içinde adaylığının onaylanması temennisiyle" başvuru dilekçesi takdim ettiğini belirtti.

2012 yılında Değişim ve Kurtuluş Halk Cephesi'nden Halep kentinden milletvekili seçilen 1968 Halep doğumlu Haccar, Halep Üniversitesi Edebiyat ve İnsani Bilimler Fakültesi'nde yüksek lisans yaptı.

1984 yılında Suriye Komünist Partisi'ne mensup olan Haccar, uzun yıllar boyunca Halep Üniversitesi'nde komünist hareketin liderliğini yaptı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilk adaylık başvurusunda bulunan Haccar, evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı