Suriye'de çadır kente hava saldırısı

Suriye'de çadır kente hava saldırısı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner:- "Saldırıya dair incelemelerde bulunarak daha fazla detay almaya çalışıyoruz. Fakat Suriye’de sivillere yönelik saldırıların hiçbir mazereti olamaz"

WASHINGTON (AA) – ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Suriye'nin kuzeyinde İdlib ilinde sivillerin bulunduğu bir çadır kente düzenlenen hava saldırısı hakkında detayları araştırdıklarını ve bu tür saldırıların hiçbir mazereti olamayacağını söyledi.

Toner, günlük basın toplantısında İdlib’de sivillerin bulunduğu bir çadır kente düzenlenen hava saldırına ilişkin konuştu.

Toner, saldırının rejim güçleri tarafından gerçekleştiğine dair bilgiler aldıklarını belirterek, “Saldırıya dair incelemelerde bulunarak daha fazla detay almaya çalışıyoruz. Fakat Suriye’de sivillere yönelik saldırıların hiç bir mazereti olamaz” dedi.

Suriye’de çatışmaların durdurulması anlaşmasına rağmen şiddetin devam ettiğine dair bilgiler aldıklarına dikkat çeken Toner, bu tür saldırıları kınamaya devam edeceklerini ve saldırıların sona ermesi için çaba göstermeyi sürdüreceklerini söyledi.

Bunun üzerine Toner’e, “Bu tür saldırıların Türkiye’nin uzun zamandan beri gündeme getirdiği uçuşa kapalı bölge oluşturulmasının gerekliliğini göstermiyor mu?” sorusu yöneltildi.

Uçuşa kapalı bölge konusunda ABD’nin pozisyonun değişmediğini ifade eden Toner, “Biz uçuşa kapalı bir bölge oluşturmak istemiyoruz. Çatışmaların durdurulması anlaşmasının ülkenin genelinde uygulanabilmesi için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

- “Rusya, bu kabul edilemez açıklamayı acilen irdelemelidir”

Öte yandan Toner, bir soru üzerine Beşşar Esed’in bugün Rusya’ya yolladığı telgraftaki “Halep ve Suriye’nin kuzeyinde köklü bir zafer kazanıncaya kadar durmayacağım” mesajını değerlendirdi.

Esed’in bu sözlerinin kendisini şaşırtmadığını belirten Toner, Esed’in Suriye’de şiddeti devam ettireceği yönündeki sözlerini kınadıklarını söyledi.

Toner, “Esed hastaneleri bombalayarak şiddeti daha da ileri bir boyuta taşıdı. Rusya, bu kabul edilemez açıklamayı acilen irdelemelidir" ifadesini kullandı.

Beşşar Esed rejimine ait savaş uçağının Suriye'nin kuzeyinde İdlib ilinde sivillerin bulunduğu bir çadır kente düzenlediği hava saldırısında 27 kişi yaşamını yitirmişti. Ölenler arasında çocuk ve kadınların da bulunduğu bildirilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :