"Suriye'de Acil Una İhtiyaç Var" kampanyası

"Suriye'de Acil Una İhtiyaç Var" kampanyası

Sakarya'nın Kocaeli ve Hendek ilçelerinde toplanan 50 ton unun yüklendiği 2 tır Reyhanlı'ya hareket etti

SAKARYA (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Sakarya Şubesince başlatılan "Suriye'de Acil Una İhtiyaç Var" kampanyası kapsamında Sakarya'nın Kocaali ve Hendek ilçelerinde toplanan 50 ton un, tırlarla Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gönderildi.

Şube Başkanı Sebahattin Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin, savaşın dördüncü yılında çetin bir evreye girdiğini belirterek, Rusya'nın saldırılarının ardından Türkmenlerin sınır bölgesine doğru yöneldiğini bildirdi.

Bu saldırılara kayıtsız kalmadıklarını vurgulayan Aydın, şöyle konuştu:

"Kocaali'deki vatandaşlarımız Bayırbucak'taki soydaşlarımıza yönelik olarak hızlı bir şekilde organize oldular. Aynı şekilde Hendek ilçemizden bugün "Suriye'de Acil Una İhtiyaç Var" kampanyası kapsamında çalışmalar devam etti. Bir tır da Hendek'ten kalkıyor. Türkmen kardeşlerimize yönelik olarak Karasu ve Arifiye ilçelerinde arkadaşlarımız organize oldu. Biz hamiyetperver halkımıza bu anlamda teşekkür ediyoruz. Her daim Suriye halkının yanındaydılar şimdide soydaşlarımızın yanındalar."

Aydın, iki gün önce Azez bölgesinde gerçekleştirilen saldırının, İHH tırlarına ya da konvoylarına yapılan bir saldırı olmadığını anımsattı.

İHH'nın her dönem zor koşullarda yardım çalışmalarında bulunan bir kurum olduğunu aktaran Aydın, şunları söyledi:

"Bölgedeki arkadaşlarımız olay esnasında bölgede bulunan acil yardım ekiplerimiz saldırının bulunduğu bölgeye intikal ettiler. Acil yardım ekiplerimiz olay esnasında bombalanan tırlara yönelik müdahalede bulundular. Rusya'nın yardım yapılan alanlarda yaptıkları saldırıdaki mesajı alıyoruz. Bu mesajı yırtıp atıyoruz. Her ne koşulda olursa olsun hiçbir şekilde o bölgede yapılan yardım çalışmalarımızı aksatmadan mazlumlara hızla yardıma devam edeceğiz."

Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar da Sakarya'dan İHH ve sivil toplum kuruluşları kanallarıyla çok güçlü bir desteğin olduğunu dile getirdi. 

Kocaali halkının da yardım çalışmaları kapsamında üzerine düşeni yaptığına işaret eden Acar, " İHH aracılığıyla değişik bölgelere Kocaali'den destekler gönderilmişti. Son günlerde Bayırbucak bölgesindeki Türkmen kardeşlerimize yönelik Kocaali'deki kardeşlerimiz katkıda bulundular. Hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Sakarya İHH  Sakarya Şubesine teşekkür ediyoruz. Bütün Türkiye'den o bölgelere yardım yağıyor" ifadesini kullandı.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı