"Suriye'de Acil Una İhtiyaç Var" kampanyası

"Suriye'de Acil Una İhtiyaç Var" kampanyası

Kocaeli'de toplanan 25 ton unun yüklendiği tır, Suriye'ye gönderilmek üzere Reyhanlı'ya hareket etti

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca başlatılan "Suriye'de Acil Una İhtiyaç Var" kampanyası kapsamında toplanan 25 ton un, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gönderildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Kocaeli Temsilcisi İsmail Yeşildal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tırda 25 ton unun yanı sıra kışlık giysi ve sıhhi malzemelerin de yer aldığını söyledi.

Yeşildal, yardım çalışmaların devam ettiğini dile getirerek, "Kocaeli İmam Hatip Mezunları Derneğiyle ortak projemiz var. Onlarla bir tır daha göndereceğiz. İHH'nın başlattığı kış kampanyasıyla Suriye çalışmalarına hız vereceğiz. Halkımızın desteğini arkamızda görmek istiyoruz. Bölgede bir ekmeğin fiyatı 20 liraya çıkmış" diye konuştu.

Bölgedeki fırınların una ihtiyacı olduğunu anlatan Yeşildal, yardımsever vatandaşların gönderdiği unlarla ekmek yapılarak insanların yaralarının sarılmasına biraz da olsa katkı sağlanacağını kaydetti.

Unun yanı sıra kışlık giysi ve sıhhi malzemelerin de yüklendiği tır, Suriye'ye gönderilmek üzere dualar eşliğinde Reyhanlı'ya uğurlandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı