Suriye ve Karadağ için 16 tır yardım malzemesi yola çıktı

Suriye ve Karadağ için 16 tır yardım malzemesi yola çıktı

Suriye ve Karadağ için toplanan 16 tır yardım malzemesi, Mavi Marmara olayında yaşamını yitirenlerin adını taşıyan tırlarla bölgeye gönderildi

 

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Konya Temsilciği 14'ü Suriye, ikisi de Karadağ olmak üzere 16 tır insani yardım malzemesini Mavi Marmara olayında yaşamını yitiren Furkan Doğan, Çetin Topçuoğlu, Cengiz Songür ve İbrahim Bilgen'in adını taşıyan tırlarla bölgeye gönderdi.

 İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım,  Salı Pazarı'nda düzenlenen uğurlama töreninde, mağdur halkların Türkiye'den yardım beklediğini söyledi.

Bütün mazlumlarla beraber olunduğunu göstermek için yardım organizasyonu törenine katıldıklarını vurgulayan Yıldırım, "Burada Mısır İhvan-i Müslim'in yöneticilerinden idamla yargılanan Muhammed El-Biltaci'nin oğlu Ammar'da var. Babası İhvan'ın üst düzeyi yöneticisiydi. Mavi Marmara gemisindeydi. Çok yürekli ve sonuna kadar bizimle beraber oldu. Tahrir Meydanı'ndan hiç ayrılmadı. Şu anda oğlu Ammar, Esma'nın kardeşi, bu organizasyonda bizimle" diye konuştu.

- "Olan Suriye halkına oldu"

Yıldırım, Suriye'de yaşananlara karşın Türkiye'den gönderilen yardım tırlarının yeterli olamadığını ifade ederek, şunları söyledi: 

"İnsanlar, yenilebilecek her şeyi yedi. Yiyecek kalmadı. Kedi ve köpek eti yemek için fetva aldılar. Onları da yediler. Çocuklar günlerce yemek yemedi ve açlıktan ölenler oldu. Çocuğunun açlıktan ağlamasını durduramayan ve şoka giren kadınlar oldu. Yeşil ne gördülerse hepsini yediler. Aynen Allah Rasulü'ne Mekkeli müşriklerin uyguladığı ambargoyu şimdi Esed ve yanlıları ne yazık ki bunların da bazıları alnı secdeli, halka yapıyorlar. Suriye'ye yönelik öyle propaganda yaptılar ki halkın kendi canını, malını ve namusunu korumak için yaptığı mücadeleyi Amerika, İsrail ve İran'ın kendi aralarındaki siyasi problemin bir parçası olarak gösterdiler. Olan Suriye halkına oldu."

- "3 aydır 20-25 tır ancak gidebildi"

Yıldırım, devletlerin Suriye halkı üzerinden kendi geleceklerini kurgulama politikalarının masum insanların zulme uğramasına neden olduğunu ifade etti. Yıldırım, bu durumun Sırpların Bosna'da yaptığından daha fazlasının yapılmasına neden olduğunu savundu. Yıldırım, şöyle dedi: 

"Bütün siyasi partilere sesleniyorum, Allah için siyasetinizi ve politikanızı  birbirinizden biraz daha fazla oy alabilme adına Suriye üzerinden yürütmeyin. Üzerine bomba yağan, çocukları öldürülen, namusu kirletilen bu Suriye halkının yanında yer alın. Her parti kendi geleceğini düşünerek Suriye halkının tertemiz mücadelesini propaganda aleti olarak kullanıp kirlettiler. Yardım veren insanımızın kafasını bulandırdılar. İnsanlar Suriye'ye yardım yaparken artık parti liderlerinin söylediklerini, cemaat liderlerinin söylediklerini düşünmeye başladı. Kimse üzerine bomba yağan kız çocuğunun gözyaşını görmedi. Vallahi o bir damla gözyaşı bu ülkeyi de boğar bunu bilin. Yardımları azalttılar, gitmez oldu. 3 aydır 20-25 tır ancak gidebildi. Düşünebiliyor musunuz bu yanlışı."

Yıldırım, Konya'dan 5 ayda 35 tır insani yardımın gönderildiğine dikkati çekerek, hayırseverlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardında  yapılan dua ile Mavi Marmara olayında hayatını kaybedenlerin adının verildiği yardım tırları Suriye ve Karadağ'a gönderilmek üzere uğurlandı. aa