Suriye ve Arakan'daki mazlumlar için yardım seferberliği

Suriye ve Arakan'daki mazlumlar için yardım seferberliği

Bilecik'te bazı sivil toplum kuruluşları, Suriye ve Arakan'da zulüm görenlere destek olmak amacıyla yardım kampanyası başlatma kararı aldı- Bilecik İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Yıldırım: - "Yardım çalışmalarımız Suriye ve Arakan merkezli olacak"

BİLECİK (AA) - Bilecik'te bazı sivil toplum kuruluşları, Suriye'de zulüm gören kişilere destek vermek amacıyla yardım kampanyası başlatma kararı aldı.

Memur-Sen il binasında, Bilecik İHH İnsani Yardım Derneği, Erbakan Vakfı, Cihannüma Derneği, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Memur-Sen temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda Doğu Guta, Afrin, İdlib, Hama, Azez ve Myanmar'ın Arakan eyaletinde yaşayan ve zulüm altındaki mağdurlara, kent genelinde düzenlenecek kampanya aracılığıyla un, şeker, sıvı yağ, çocuk maması, süt, kuru gıda, bakliyat, battaniye, hijyen ve barınma malzemeleri gönderilmesi kararlaştırıldı.

Bilecik İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Şemsettin Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, 400 binden fazla insanın yaşadığı Doğu Guta bölgesinin, 5 yılı aşkın süredir Esed rejimince kuşatma altında tutulduğunu söyledi.

Açlık, susuzluk başta olmak üzere insani krizin zaten derin olduğu bu bölgenin son haftalarda yoğunlaşan saldırılarla kısa sürede yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği bir toplu mezara dönüştüğünü anlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Her gün binlerce bombanın atıldığı Doğu Guta’da son 3 ayda 700’den fazla kişi hayatını kaybetti. Binlerce insanın yaralandığı bu bölgede insani kriz had safhaya ulaştı. Kuşatma altındaki insanlar, fotoğraf ve videolarla dünya kamuoyuna seslerini duyurmaya çalışıyor. 2013 yılından itibaren çocuk ve bebeklerin gıda yetersizliğinden, yaralıların da tıbbi malzeme yetersizliğinden dolayı öldüğü ya da ölmek üzere olduğu kaydediliyor."

- "Yardım çalışmalarımız Suriye ve Arakan merkezli olacak"

Geçmişte Bosna Hersek, Çeçenistan ve Afganistan'da insani yardımlarla mazlumların yanında olduklarını, bugün de Suriyeli ve Arakanlı mazlumların yanında olmaya devam edeceklerini bildiren Yıldırım, şunları söyledi:

"Bu amaçla başlattığımız yardım kampanyamıza diğer kampanyalarımızda olduğu gibi inşallah tüm Bilecikliler hangi görüşte olursa olsunlar insanlık namına destek vereceklerdir. Bundan zerre kadar şüphemiz yok. Yardım çalışmalarımız Suriye ve Arakan merkezli olacak. Nakdi ve ayni yardımların gönderileceği yerlerle ilgili ayrıntılı bilgileri, ilerleyen dönemlerde tekrar kamuoyuna duyuracağız."

Memur-Sen İl Başkanı Ahmet Selöz de Suriye hapishanelerindeki kadınların özgürlüklerini talep etmek amacıyla "Vicdan Konvoyu" oluşturulacağına işaret ederek şunları kaydetti:

"Suriye’de 7 yıldır devam eden savaşta hapsedilen, işkence ve kötü muamele gören kadınlara dikkati çekmek ve özgürlüklerini talep etmek için oluşturulan Uluslararası Vicdan Konvoyu 6 Mart'ta İstanbul'dan yola çıkıyor. 55 ülkeden Türkiye'ye gelecek farklı din, dil, ırk ve kültürden kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Hatay'dan dünyaya seslenecek."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :