Suriye Türkmen Meclisi Genişletilmiş İstişare Toplantısı

Suriye Türkmen Meclisi Genişletilmiş İstişare Toplantısı

Suriye Demokratik Türkmen Hareketi ve Suriye Türkmen Kitlesi Kurucu Üyesi Atacan:-"Cenevre müzakerelerinde mutlaka topraklarımızda tekrar hak sahibi olmamız lazım"

ANKARA (AA) - Suriye Demokratik Türkmen Hareketi ve Suriye Türkmen Kitlesi Kurucu Üyesi Bekir Atacan, "Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura başkanlığında yapılacak Cenevre müzakerelerinde mutlaka topraklarımızda tekrar hak sahibi olmamız lazım" dedi.

Green Park Otel'de düzenlenen Suriye Türkmen Meclisi Genişletilmiş İstişare Toplantısı'nda konuşan Atacan, Suriye’de savaş sona erse de ülkenin bölünmeyle karşı karşıya olduğunu belirtti. "BM Suriye Özel Temsilcisi De Mistura’nın öncülüğündeki görüşmeler barışı sağladıktan sonra ülkeyi federatif bir şekilde bölmeye yönelik olacaktır" diyen Atacan, Cenevre müzakerelerinde Suriye topraklarında tekrar hak sahibi olmaları gerektiğini söyledi.

Bayırbucak Türkmenleri Derneği Başkanı İsmet Bozoğlan da Suriyeli Türkmenlerin bir fonu olması gerektiğini ifade ederek, "Bu fonlardan Türkmen öğrenciler, gaziler ve şehit yakınları faydalanmalıdır. Meclis yeniden yapılandırılmalıdır. Alt komisyonlar oluşturulmalı. Meclis hiç bir şekilde yok sayılmamalı. Çadırda kalan Türkmenler eve çıkarılmalı. Diplomalı Türkmenler, sınavlarla memur olabilmeli" diye konuştu.

Türkmen Milli Hareket Partisi Başkanı Dr. Muhammed Vecih Cuma ise, Suriye Türkmen Meclisi'nin Türkmenlere daha fazla hizmet vermesi için aktif olması gerektiğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :