Suriye sınırındaki gelişmeler

Suriye sınırındaki gelişmeler

Kilis Belediye Başkanı Kara:"Aldığımız bilgilere göre, önümüzdeki günlerden itibaren IŞİD bu bölgeden temizlenecek ve fiili bir tampon bölge oluşturulacak, yani bizim dışarıdan gelen füze atılma problemimiz kalmayacak"

KİLİS (AA) - Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Suriye sınırındaki gelişmelere ilişkin, "Aldığımız bilgilere göre, önümüzdeki günlerden itibaren IŞİD bu bölgeden temizlenecek ve fiili bir tampon bölge oluşturulacak, yani bizim dışarıdan gelen füze atılma problemimiz kalmayacak." dedi.

Kara, Öğretmenevi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen, AK Parti İl Meclisi Danışma Toplantısı'nda, Cerablus'un terör örgütü DAEŞ'in kontrolünden çıkarılmasının önemine değindi.

Türkiye'nin Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminden milletin gücü ve Allah'ın yardımı ile güçlenerek çıktığını ifade eden Hasan Kara, şunları kaydetti:

"Bu süreç bize şunu gösterdi ki Türkiye, bu bölgede büyük bir ülke, ağır bir ülke ve önder bir ülke olacak. Biz, Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya ile iş birliği içerisinde ama bilgi vererek Cerablus'a girebiliyoruz. Aldığımız bilgilere göre, önümüzdeki günlerden itibaren IŞİD bu bölgeden temizlenecek ve fiili bir tampon bölge oluşturulacak, yani bizim de dışarıdan gelen füze atılma problemimiz kalmayacak, fakat bu içteki problemin olmayacağı anlamına gelmiyor."

Toplantıya, AK Parti Kilis milletvekilleri Hilmi Dülger ve Reşit Polat ile İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Metin Karakuş ve AK Parti İl Başkanı İzzet Toprak da katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :