Suriye sınırında kaçırılan Lübnan askerleri

Suriye sınırında kaçırılan Lübnan askerleri

Hamaney'in Uluslararası İlişkiler Başdanışmanı Velayeti, Suriye sınırında Nusra Cephesi tarafından kaçırılan Lübnan askerlerinin "çok yakında" serbest kalabileceğini söyledi

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Uluslararası İlişkiler Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, Suriye sınırında Nusra Cephesi tarafından kaçırılan Lübnan askerlerinin bu gece serbest kalabileceğini söyledi.

Lübnan resmi ajansında yer alan habere göre, Velayeti, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Emir Hüseyin Abdullahiyan ile başkent Beyrut'ta, Lübnan Başbakanı Temmam Selam ile görüştü.

Velayeti, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Selam'ın, Nusra Cephesi tarafından kaçırılan askerlerin, Lübnan hapishanelerinde bulunan Nusra üyeleriyle takas edilerek serbest kalması için sürdürülen girişimler konusunda kendilerini bilgilendirdiğini belirtti.

"Sayın Başbakan, askerlerin çok yakında serbest kalacağını müjdeledi, askerlerin bu gece özgür kalacaklarını ümit ediyoruz" diyen Velayeti, Lübnan-İran ilişkilerini "köklü" olarak tanımlayarak iki ülkenin bölgesel meseleleri benzer şekilde ele aldığını aktardı.

Velayeti ayrıca 18 aydır boş kalan cumhurbaşkanlığı koltuğunun en kısa sürede Lübnan'daki tüm halkı ve siyasi partileri temsil edecek bir isim tarafından doldurulması temennisinde bulundu.

Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında geçen yıl ağustos ayında Nusra Cephesi tarafından kaçırılan 17 askerin, Lübnan hapishanelerinde bulunan bir grup Nusra Cephesi üyesi ile takası konusunda Lübnan kamuoyunda umutlar belirmişti.

Pazar günü gerçekleşmesi beklenen takas öncesinde Nusra'nın anlaşmaya eklemek istediği "kabul edilemez talepler" nedeniyle sürecin durakladığı ancak "müzakerelerin halen devam ettiği" belirtilmişti. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı