Suriye sınırında askere ateş açılması

Suriye sınırında askere ateş açılması

Tedavi altına alındığı Harran Üniversitesi Hastanesi'nde şehit olan asker Yiğit Şahan'ın Bornova'daki evinde yas var

İZMİR (AA) - Suriye sınırında karakola ateş açılması sonucu yaralanmasının ardından kaldırıldığı hastanede şehit olan asker Yiğit Şahan'ın Bornova'daki evinde yas var.

Oğullarının yaralandığı haberini alan baba İbrahim, anne Melek ve abla Zeynep Şahan, tatil amacıyla bulundukları memleketleri Susurluk'tan İzmir'e geçerek dün uçakla Şanlıurfa'ya hareket etmişti.

Bugün akşam saatlerinde Şahan'ın şehit olduğu haberi, Kavaklıdere Mahallesi Çıtak Sokak'a ateş düşürdü. Acı haberi telefonla alan şehidin yakınları büyük üzüntü yaşadı.  

Haberi duyan şehidin akraba ve komşuları, eve akın ederken, sokakta toplanan insanların da gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi. Şehidin mahallesindeki evlere Türk bayrakları asıldı.

AA muhabirine açıklama yapan şehidin dedesi Remzi Akgün, çok üzgün olduklarını ancak "vatan sağolsun" demekten başka çarelerinin olmadığını söyledi.

Anne ve babasının oğlunun yaralandığı haberini alır almaz Şanlıurfa'ya hareket ettiğini, son ana kadar umutlarını koruduklarını anlatan Akgün, aldıkları acı haberle yıkıldıklarını ifade etti.

Diş teknisyeni torununun 21 yaşında olduğunu ve askerliğinin bitmesine 3 ay kala şehit düştüğünü belirten Akgün, "Uzun zamandır görüştüğü bir kız arkadaşı vardı. Liseden bu yana arkadaştılar. Askerden dönünce evlenmeyi düşünüyorlardı. O kız da haber alınca rahatsızlık geçirmiş. Allah ona da sabır versin" dedi.

Şehidin dayısı Feridun Akgün ise yeğeninin ölüm haberine halen inanamadığını, sabretmeye ve ayakta kalmaya çalıştıklarını belirtti.

"Vatan sağolsun ama ateş de düştüğü yeri yakıyor" diyen amca Recep Şahan ise kasım ayında vatani görevi sona erecek yeğeninin askerliğine bitti diye bakarken ölüm haberinin geldiğini belirtti. 

Şahan, şehidin cenazesinin Çiğli Askeri Havalimanı'na getirileceğini, öğlen namazına müteakip düzenlenecek askeri tören sonrası Kavaklıdere Mezarlığı'na defnedileceğini söyledi. 

Ceylanpınar ilçesinde önceki gün gece yasa dışı yollarla Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan silahlı grubun güvenlik güçlerine ateş açması sonucu iki asker şehit olmuş, yaralı olarak Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılan Yiğit Şahan de akşam saatlerinde şehit olmuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı