Suriye sığınan Yezidiler

Suriye sığınan Yezidiler

IŞİD'in saldırılarından kaçarak Suriye'ye sığınan Yezidiler, zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışıyor

HASEKE (AA) - Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar ilçesinde terör örgütü IŞİD'in saldırılarından kaçarak, Suriye'deki Nevruz Mülteci Kampı'na sığınan Yezidiler, zor şartlar altında yaşıyor.

Suriye'nin Haseke kentine bağlı Derik ilçesindeki Nevruz Mülteci Kampı'nda Sincar'dan kaçarak kampa yerleşen yaklaşık 5 bin Yezidi kalıyor. Kış aylarının gelmesiyle soğuğa karşı yaşam mücadelesi veren Yezidiler, evlerini terk ederek sığındıkları kampta kışı geçirecek yeterli gıda, kıyafet ve eşyaları bulunmuyor.

AA muhabirine konuşan ismini vermek istemeyen bir Yezidi, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (BMMYK) yaptığı gıda yardımının yeterli olmadığını belirterek, kışı geçirmek için daha fazla desteğe ihtiyaçları olduğunu ifade etti.

Çadırlarda yaşayan aileler de BM ve uluslararası topluma, kendilerine yardımcı olma çağrısında bulundu. 

Irak'ta terör örgütü IŞİD, ağustosta düzenlediği saldırılarla Musul'un batısında yer alan Kürtlerin "Şengal" olarak adlandırdığı Sincar ilçesini ele geçirmişti. IŞİD'in bölgedeki saldırıları sonucu 100 bini aşkın Yezidi, göç etmek zorunda kalmıştı. Bir kısmı Irak'ın Duhok ilindeki kamplarda kalırken bir bölümü ise Türkiye’ye geçmişti. Köylüler ve aracı olmayan çoğu kişi ise dağlara kaçarak canını kurtarmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı