Suriye rejimi ve Rusya'nın Halep'teki saldırıları

Suriye rejimi ve Rusya'nın Halep'teki saldırıları

Almanya, Rusya’ya yaptırım seçeneğinin tartışılmasına sıcak bakıyor - Alman Hükümet Sözcüsü Seibert:- "Halep'teki, gerçekten de sözlerle anlatılamayacak kadar korkunç durum, Suriye'de aralıksız tırmanan şiddet, savaş suçlarına kadar uzanan vahşetlerle ilg

BERLİN (AA) - Alman hükümeti, Suriye politikasından dolayı Rusya'ya yaptırım uygulanması önerilerini anlayışla karşıladığını açıkladı.

Hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Berlin'deki olağan basın toplantısında bir gazetecinin, Alman hükümetinin Rusya'ya yaptırımlar uygulanması düşüncesini nasıl karşıladığına yönelik sorusuna, "Halep'teki, gerçekten de sözlerle anlatılamayacak kadar korkunç durum, Suriye'de aralıksız tırmanan şiddet, savaş suçlarına kadar uzanan vahşetlerle ilgili haberler ve sivil halkın devam eden çilesi sebebiyle, tüm seçenekler hakkında düşünülmesini anlayışla karşılıyoruz." dedi.

Alman hükümeti için öncelikli hedefin, Suriye'deki sivil halka insani yardım ulaştırılabilmesi için ülkede bir an önce silahların susmasına katkı sağlamak olduğunu ifade eden Seibert, "Şiddetin ve insanların çilesinin sona erdirilebilmesi için Rusya ve İran'ın Esed rejimi üzerindeki etkisini kullanması gerektiğine inanıyoruz." diye konuştu.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer de Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in Suriye'deki gelişmelerle ilgili olarak tüm taraflarla görüşmelerini sürdürdüğünü belirterek, bugün de Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşeceğini açıkladı.

- İncirlik’teki Tornadolarda arıza

Almanya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Jens Flosdorff, bir soruya karşılık, DAEŞ'le mücadele kapsamında İncirlik'te görev yapan 6 Tornado tipi keşif uçağının, bu modellerdeki mekanik bir arıza sebebiyle bu sorun giderilinceye kadar uçuş yapmayacağını söyledi.

Flosdorff, üretici şirketin uçakların kokpitindeki bir alet yuvasıyla ilgili mekanik sorun tespit ettiğini ve bunu gidermek amacıyla öneride bulunduğunu, önerinin bakanlığın havacılık güvenlik uzmanları tarafından inceleneceğini ve bir karar verileceğini belirtti.

Sorunun büyük bir şey olmadığını ve alet yuvasının daha sağlam hale getirilmesiyle giderilebileceğini ifade eden Flosdorff, tamirin haftalar ya da aylarca sürmeyeceğini ve İncirlik üssünde yapılabileceğini kaydetti.

Flosdorff, tamir süresi boyunca keşif görevini diğer bazı müttefik ülke uçaklarının üstleneceğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :