Suriye için yardım çalışmaları

Suriye için yardım çalışmaları

"Suriye'nin Kalkınma İhtiyacının Karşılanması" konferansı İstanbul'da düzenlendi

İSTANBUL (AA) - "Suriye'nin Kalkınma İhtiyacının Karşılanması" konulu konferans, pek çok örgüt ve kurumun katılımıyla İstanbul'da yapıldı.

Katar Hayır Kurumu sponsorluğunda düzenlenen konferansa Suriye'deki yardım kuruluşu İslami Şam Örgütü'nün yanı sıra "Raf" Şeyh Sani bin Abdullah İnsan Hizmetleri Kurumu ve Fehd el-Ahmed Derneği temsilcileri katıldı.

Konferansta Suriye'de yürütülen yardım çalışmalarını kalkınmaya kanalize etmenin yolları, kriz bölgelerinde ekonomik canlanmanın sağlanması, Suriye'de kalkınma projelerinin önemi ve bunların desteklenmesinde uluslararası deneyimler ele alındı.

Konferansın kapanış bildirisinde, yardım ve kalkınma planlamaları ile strateji belirlemede kısa ve uzun vadeli hedefler üzerine yoğunlaşma, Suriye'de kalkınma alanında uygulamalı araştırma çalışmaları yapılması ve bu bağlamda farklı kurumlarla koordinasyon kurulmasının önemine işaret edildi.

İslami Şam Örgütü Genel Sekreteri Mücahid Muhallelati yaptığı açıklamada, Suriyeliler'e ve devrime verdiği destekten ötürü Türkiye'ye ve Türk halkına teşekkür etti.

Muhallelati, "Suriye devrimi uzun sürebilir ve örgüt olarak biz, çalışmayı seven Suriye insanının bu tabiatının değişmesini ve yardımlara bel bağlamasını değil, kendi üretim araçlarına sahip olmasını istiyoruz. Konferansla da kalkınma alanında çalışmanın önemini vurgulamayı amaçlıyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı