Suriye görüşmelerinin 7. turunun haziranda yapılması planlanıyor

Suriye görüşmelerinin 7. turunun haziranda yapılması planlanıyor

BM Suriye Özel Temsilcisi de Mistura, Cenevre'deki Suriye görüşmelerinin 7. turunun haziran ayında yapılmasınının planlandığını söyledi

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Misura, Cenevre'deki Suriye görüşmelerinin 7. turunun haziran ayında yapılmasınının planlandığını belirtti.

De Mistura, BM Güvenlik Konseyi'ndeki Suriye konulu toplantıya video-konferans yoluyla katılarak, konsey üyelerine Cenevre'deki barış görüşmelerinin son turu hakkında bilgi verdi.

Suriye'de çatışmasızlık bölgeleri oluşturulmasına ilişkin anlaşmaya rağmen, Hama, Humus ve Şam'dan rejim güçleri ve silahlı muhalif gruplar arasında çatışma yaşandığı haberleri geldiğine dikkati çeken de Mistura, rejim güçlerinin Humus ve Süveyda'da DAEŞ ile savaşan muhalif gruplara yönelik saldırılar düzenlediğini kaydetti.

- Görüşmelerin 7. turu haziranda

Taraflar arasındaki "büyük görüş ayrılıklarının devam ettiğini ancak tüm tarafların görüşmelerin yeni turu için masaya dönmeye hazır olduğunu ifade eden de Mistura, Cenevre'deki Suriye görüşmelerinin 7. turunun haziran ayında yapılmasınının planlandığını söyledi.

Son turda yeni bir anayasanın temelini atmak için uzmanlardan oluşan toplantı sürecininin de başlatıldığını belirten de Mistura, BM'nin yeni bir anayasa hazırlığı içinde olmadığını, Suriyelilerin kendi anayasasını yapmasına zemin hazırladığını ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :