Sürekli Eğitim Merkezi Yenilenen Hizmet Binasında

Sürekli Eğitim Merkezi Yenilenen Hizmet Binasında

Selçuk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi yenilenen hizmet binasında hizmete açıldı

Açılış törenine Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut ve Prof. Dr. Mehmet Okka, Selçuk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (SELÇUKSEM) Müdürü Prof. Dr. Birol Gülnar, Dekanlar ayrıca birçok akademisyen ve davetli katıldı.

resim756765.JPG

surekli-egitim-merkezi-yenilenen-hizmet-binasinda-(8).jpg,

Uzaktan ve sürekli eğitimin önemine dikkat çeken Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, öğrenmenin yaşının olmadığını söyledi. Gündelik hayatlarında ki temel felsefenin “Beşikten mezara kadar eğitim!” olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Şahin, her yaştan, meslekten, kesimden ve bölgeden insana eğitim verebilecek durumda olduklarını belirtti. Teorik alanlarda eğitim vermek için üniversite kampüslerinde, binalarda insanları ve öğrencileri tutmaya ihtiyacın kalmadığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Şahin, gerekli mevzuat düzenlemeler ile uzaktan eğitimin bu işi çözülebiliyor hale gelmesi gerektiğini dile getirdi. Bu konuda iki hususun olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Şahin, birincisinin her yaş ve meslek grubuna eğitim verebilmek olduğunu ve ikincisinin ise üniversitelerin öğretim programı çerçevesinde yerleşmiş olan öğrencilerin eğitimini de, uzaktan eğitim merkezleri ile koordineli bir biçimde sürdürebilmek olduğunu kaydetti. 

surekli-egitim-merkezi-yenilenen-hizmet-binasinda-(9).jpg

surekli-egitim-merkezi-yenilenen-hizmet-binasinda-(10).jpg

Günün herhangi bir saatinde, Dünya’nın herhangi bir bölgesinde teknolojinin eğitim verebilecek konuma geldiğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Şahin, SELÇUKSEM’ in deneyimlerinin önemli olduğunu vurguladı. Rektör Prof. Dr. Şahin, gelecek yıllar içerisinde çok ciddi ve hızlı bir şekilde tüm programlarda, uzaktan ve sürekli eğitimin kullanımına geçilebileceğinin altını çizerek sözlerine son verdi. Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Birol Gülnar, 42 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Selçuk Üniversitesi’nin sahip olduğu bilgi birikimini sektörün önde gelen temsilcileriyle en iyi ve uygun ortamlarda buluşturup, paylaştırmaya çalıştıklarını söyledi. Bu çerçevede mesleki yeterlilik kurumu olarak, ulusal ve yerel çapta bir takım ciddi projelere imza atmış olduklarını ifade eden SELÇUKSEM Müdürü Prof. Dr. Gülnar, yapılan projelerin uluslararası arenada taçlandırmanın gerekli olduğuna karar verdiklerini vurguladı. Bu çerçevede uluslararası akreditasyon kuruluşlarıyla yaptıkları sözleşme ile birlikte SELÇUKSEM’ in vermiş olduğu sertifikaların, toplam 180 ülkede akredite ve geçerliliğe sahip olmuş olacağını dile getiren SELÇUKSEM Müdürü Prof. Dr. Gülnar, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’e Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcılarına ve emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerine son verdi.

Haber Merkezi