Sur'daki terör saldırısı

Sur'daki terör saldırısı

Teröristlerin saldırısı sonucu yaralanan ve Ankara'da tedavi gördüğü hastanede şehit olan Uzman Çavuş Talay'ın naaşı, memleketi Balıkesir'de toprağa verilecek

BALIKESİR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda yaralanan ve Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 27 yaşında şehit olan Uzman Çavuş Hasan Talay'ın cenazesi, memleketi Balıkesir'de defnedilecek.

Teröristlerin 1 Şubat'taki silahlı saldırısı sonucu yaralanmasının ardından sevk edildiği Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit düşen Talay'ın, 2. Sakarya Mahallesi Üzüm Sokağı'ndaki babaevine Türk bayrağı asıldı.

Şehidin babası Yusuf, annesi Semanur ve eşi Hacer Talay'ın Ankara'da bulunduğu öğrenildi.

Bigadiç ilçesi nüfusuna kayıtlı şehit Uzman Çavuş Talay'ın naaşı, Balıkesir'de defnedilecek.

- Üç ay önce evlenmişti

Taziyeleri kabul eden şehidin eniştesi Mustafa Çakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, Uzman Çavuş Talay'ın iki erkek kardeşi bulunduğunu söyledi.

Şehidin kardeşlerinden birinin kendisi gibi uzman çavuş olduğunu, diğerinin de askere gideceğini belirten Çakır, "En son 3 ay önce düğününe gelip bir hafta kalmıştı. Daha sonra görev yerine gitti. Oradan da Diyarbakır'a görevlendirilmişti. Şimdi de bize şehadet haberi geldi" diye konuştu.

Sur'daki terör saldırısı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :