Sur'daki terör operasyonu

Sur'daki terör operasyonu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde etkisiz hale getirilen keskin nişancının "Şilan" kod adlı kadın terörist olduğu belirlendi- Teröristin, keskin nişancılık ve suikast konularında eğitimli olduğu, bomba yapımında eğitim verdiği ve Kanas silahıyla defalarca eylem

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde güvenlik güçlerince PKK mensuplarına yönelik operasyonda dün etkisiz hale getirilen keskin nişancı kadının, "Şilan" kod adını taşıdığı tespit edildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Sur'da sokağa çıkma yasağı uygulanan 6 mahalle ile Gazi Caddesi'nin bir bölümünde uygulanan sokağa çıkma yasağı kapsamında terör örgütü PKK mensuplarınca kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların imha edilmesi amacıyla güvenlik güçlerince başlatılan operasyon sürüyor.

Operasyon kapsamında, güvenlik güçlerince dün etkisiz hale getirilen keskin nişancının, "Şilan" kod adlı kadın terörist olduğu belirlendi.

Kadın teröristin, geçen yıl ekim ayında Sur'a geldiği, özellikle çatışmaların yoğun yaşandığı Hasırlı Mahallesi ve çevresinde örgüt mensuplarınca hazırlanan tuzaklı, bombalı eylemlerde teknik hazırlık yaptığı ve çatışmalarda M16 marka silah kullandığı saptandı.

Keskin nişancılık ve suikast konularında eğitimli "Şilan" kod adlı teröristin, bomba yapımı konusunda da örgüt üyelerine eğitim verdiği, Kanas marka silahla defalarca eylemlerde yer aldığının tespit edildiği belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :