Sur'daki terör operasyonu

Sur'daki terör operasyonu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyon sürüyor- Terör saldırılarından endişe duyan bazı vatandaşlar ilçeden ayrılırken, sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı mahallelerde aileler evlerine döndü

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon devam ediyor.

Sur'da 28 Kasım 2015'te Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Adem Erdur'un şehit edildiği saldırının ardından başlatılan operasyona, asker ve geçici köy korucuları da destek veriyor.

Bölgede, PKK'lı teröristlerin yaşamı felç eden saldırıları nedeniyle Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde uygulanan sokağa çıkma yasağı sürüyor.

Bu kapsamda söz konusu 6 mahallede kamu düzeninin sağlanması, ilçenin teröristlerden arındırılması için yürütülen operasyonlarda bugüne kadar 157 terörist etkisiz hale getirildi, çok sayıda çukur kapatıldı, barikat kaldırıldı, tuzaklanan patlayıcılar imha edildi.

- Esnaf iş yerini açtı

Operasyonların ardından sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı 9 mahallede bazı esnafın iş yerini açtığı, vatandaşların alışveriş yaptığı ve çocukların parklarda top oynadığı görüldü.

Terör saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan kimi vatandaşlar da yasağın sona ermesiyle ilçedeki evlerine döndü. Teröristlerin tehdit ve saldırılarından endişe duyan bazı aileler ise soğuk havaya rağmen yanlarına aldıkları eşyalarla evlerini terk etmeyi sürdürüyor.

- Sivil ve tarihi yapı hassasiyeti

Güvenlik güçlerince yürütülen operasyonlar, sivillerin ve ilçedeki tarihi zenginliğin korunması için hassasiyetle yürütülüyor.

Mahallelere çukur kazıp, barikat kuran, evlere, ibadethanelere, okullara ve yollara patlayıcı tuzaklayarak yaşamı hiçe sayan teröristlere karşı güvenlik güçleri, sivillerin ve tarihi mekanların zarar görmemesi için ağır silah kullanmıyor.

Sur'daki terör operasyonu

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :