Şüpheli polisler adliye önünde bayramlaştı

Şüpheli polisler adliye önünde bayramlaştı

Şüpheli polislerin adliye önünde bekleyen yakınları ile destek için orada bulunanlar bayramlaştı

Emniyetteki "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen "casusluk" soruşturması çerçevesinde sorguları süren şüpheli polislerin adliye önünde bekleyen yakınları ile polislere destek için orada bulunanlar bayramlaştı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın bahçesinde bayram namazının ardından toplanan polis yakınları ve onlara destek verenler, birbirlerine karanfil verdi, şeker, çikolata ve tatlı ikram etti.

 Çok sayıda TOMA ve çevik kuvvet polisinin bulunduğu adliye bahçesinde, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan eski Emniyet Amiri Kadri Cemil Yiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk kez böyle bir bayram yaşadığını belirterek, şunları söyledi:

"Ailemin yanında değilim ama koskocaman bir ailenin yanındayım. Layık olmadığımız teveccüh var bize. Biz sadece işimizi yaptığımıza inanıyoruz. Hiç yaşamadığımız, yaşamak istemediğimiz şeyler bunlar. Bir tarafta bize İsrail ajanı iddiası varken susmak ağırımıza gidiyor, konuşmak zorunda kalıyoruz. 14 yıl oldu bu meslekte, ilk defa böyle bir mahkeme safahatına maruz kalıyoruz. Korkunç bir tablo, arkadaşlarımızın içerideki durumları. Cumhuriyet tarihinde böyle bir mahkeme süreci olmamıştır. Onların moralleri çok yüksek. Doğrunun yanında oldukları için sıkıntı çektiklerini biliyorlar ama bu onlara şeker şerbet geliyor."

Emniyetteki "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen "casusluk" soruşturmasında polislerden 16'sının sorgusu İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğince sürdürülüyor. Mahkemede ilk olarak eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün sorgusu yapılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı