Süper Lig'in tek kazanamayanı Erciyesspor

Süper Lig'in tek kazanamayanı Erciyesspor

Golcü oyuncularının sakatlığı ve formsuzluğu nedeniyle Spor Toto Süper Lig'in ilk 6 haftasında "3 puan"a ulaşamayan tek takım Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor oldu

KAYSERİ (AA) - Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, Spor Toto Süper Lig'in ilk 6 haftasında galibiyet sevinci yaşayamayan tek takım oldu.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, teknik direktör Bülent Korkmaz yönetiminde kadrosunda başta Necati Ateş, İlhan Parlak, Edinho, Boye, Ibricic gibi kaliteli futbolcular bulunan mavi-siyahlı ekip, ligde geride kalan 6 haftada umduğunu bulamadı.

Lige sahasında Trabzonspor beraberliği ile başlayan mavi-siyahlılar, daha sonra oynadığı 6 karşılaşmada 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak, taraftarına 3 puan sevinci yaşatamadı.

Ligde galibiyeti bulunmayan tek takım olan Kayseri temsilcisi, ilk 6 haftada aldığı başarısız sonuçlarla ligin alt sıralarından kurtulamadı.

Kayseri temsilcisi, 6 haftada 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet sonucu topladığı 4 puanla 17. sırada yer alıyor.

Ligin yedinci haftasında 27 Ekim'de lider Beşiktaş'ı konuk edecek, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'da, rakibi yenerek, galibiyet hasretine son vermenin hesapları yapılıyor.

- Golcülerin sakatlığı takımı etkiledi

Erciyesspor'da geride kalan 6 haftada golcü futbolcular sakatlıkları dolayısıyla bazı maçlarda forma giyemedi.

Geçen sezonun devre arasında geldiği mavi-siyahlı ekipte 15 maçta 11 gol atarak, takımının ligde kalmasına büyük katkı sağlayan Edinho, sakatlığı ve teknik direktör Korkmaz'ın tercihi nedeniyle fazla forma şansı bulamadı. 6 haftada 4 maçta 174 dakika sahada kalan Portekizli oyuncunu golü bulunmuyor.

Sezon başında kiralık geldiği Erciyesspor'da oynadığı ikinci maçta 2 gol birden atarak dikkati çeken Zoua ise sakatlığı nedeniyle yaklaşık 1 ay sahalardan uzak kaldı.

Tecrübeli golcü oyuncu İlhan Parlak da sakatlığı nedeniyle 4 karşılaşmada 247 dakika forma şansı buldu.

Basın sözcüsü Kaan Savruk, yaptığı açıklamada, ligin ilk 6 haftasında iyi mücadelelerini sonuca yansıtamamanın sıkıntısını çektiklerini söyledi.

- "Kaliteli futbolculara sahibiz, ekibimize güveniyor"

Takımın galibiyet noktasında şanssızlık yaşadığını vurgulayan Savruk, şöyle devam etti:

"6 maçta da iyi futbol ve mücadele ortaya koyduk. Deplasmanda oynadığımız Gaziantepspor karşısında 2-0 öndeyken karşılaşmanın ikinci yarısında peş peşe yediğimiz gollerle sahadan beraberlikle ayrıldık. Akhisar Belediyespor karşısında öndeyken skoru koruyamadık mağlup olduk. Galatasaray, Trabzonspor ve Torku Konyaspor ve Gençlerbirliği maçlarında da takımımız çok iyi mücadele etti ama sonuca yansıtamadık."

Savruk, takımın kısa sürede toparlanacağına inandıklarını vurgulayarak, "Takımımız ilk 3 puanını aldıktan sonra şanssızlığını kırarak, seri galibiyetler alacaktır. İyi takımız, kaliteli futbolculara sahibiz, ekibimize güveniyoruz. Taraftarımızdan takıma olan desteğini daha da artırmalarını istiyoruz" diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı