Süper Lig'de 14 takımın hocası belli

Süper Lig'de 14 takımın hocası belli

Süper Lig’de 18 takımdan 14’ünün hocaları belli olurken Gençlerbirliği ve Kasımpaşa’da hoca arayışları sürüyor. MKE Ankaragücü’nün Mustafa Kaplan’la devam edip etmeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacakken G. Gaziantep ise Sumudica ile prensipte anlaştı

 

Spor Toto Süper Lig’de 2019-2020 sezonu öncesi takımlar transferlerden önce hoca sorununu çözmeye çalışıyor.  Süper Lig’de 4 kulüp harici yeni sezon teknik direktörleri belli oldu. Trabzonspor geçtiğimiz yılki hocası Ünal Karaman’la “yola devam” kararı alırken MKE Ankaragücü’nün Mustafa Kaplan’la yola devam edip etmeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak. Mehmet Altıparmak’la yollarını ayıran Gazişehir Gaziantep daha önce Kayserispor’u çalıştıran Marius Șumudica ile prensipte anlaşırken 16 Haziran’da kongre yapacak Gençlerbirliği ile Kasımpaşa’da teknik direktörler henüz belli olmadı.  İşte Süper Lig’de teknik direktör imzaları…

 

abdullah-avci.jpg

ABDULLAH AVCI-BEŞİKTAŞ

Şenol Güneş’i Milli Takıma gönderen Beşiktaş, uzun yıllardır Medipol Başakşehir’i çalıştıran Abdullah Avcı ile 3 yıllık resmi sözleşmeyi imzaladı. Avcı, 3 yıllık sözleşmeyi Vodafone Park'ta düzenlenen ve Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın da katıldığı törende imzaladı. Törende açıklamalarda bulunan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, "Hocamıza ve ailesine siyah-beyaz çok yakışmış. Başakşehir Kulübü'ne ve Göksel Başkan'a teşekkür ediyorum. Sevdiğimiz bir kulüp. Stadımızın olmadığı dönemlerde bize büyük yardımlarda bulunan bir kulüp. Stadımızın yapımı sırasında da büyük desteklerini aldık. Hocamızla isteğimiz uzun senelerdir var. Birbirimizi severiz. Kişisel bir görüşmemiz olmadı evvelden. Hocanın yeni bir başlangıç yapma istediğini duydum. İşlerini bitirmesini bekledik" şeklinde konuştu.

AVCI: NİCE ŞAMPİYONLUKLAR YAŞATMAK EN BÜYÜK İSTEĞİM

Törende söz alan Abdullah Avcı, Orman'a teşekkür ederek, " Beşiktaş da şerefiyle oynayıp hakkıyla kazanmayı ilke edinmiş bir kulüp. Nice şampiyonluklar yaşatmak en büyük isteğim. Kendini geliştiren, keyif veren bir oyunu yaşatarak nice şampiyonluklar istiyorum. İki şeyden taviz veremem. Beşiktaş'ın mazisine yakışan duruş ve Beşiktaş'ın takım oyunu. Rakip taraftarın da gıpta ile baktığı oyun var. Bu sözlerimin altına imzamı atıyorum" dedi.

 

okan-buruk.jpg

OKAN BURUK-BAŞAKŞEHİR

Medipol Başakşehir'de teknik direktörlük görevine Okan Buruk’u getirdi. Geçtiğimiz sezon Çaykur Rizespor ile başarılı bir sezon geçiren ve Abdullah Avcı'dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna oturan Okan Buruk, turuncu-lacivertlilerle iki yıllık resmi sözleşmeyi imzaladı. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda düzenlenen imza törenine Başkan Göksel Gümüşdağ da katıldı. Gümüşdağ, Okan Buruk ile şampiyonluk hasretlerine son vermek istediklerini belirterek, "Bu sene altıncı yılımızdayız. 6. yılımızda kulüpte değişenler de var değişmeyenler de var. Değişmeyen şey istikrarımız. Bugün en büyük değişikliğimiz Okan Buruk. İnanıyorum ki; kendisi buraya büyük bir inançla geliyor. Kendisine inanıyorum ve güveniyorum" dedi.

BURUK: HEDEFLERİMİZ BÜYÜK

Başakşehir ailesine katıldığı için mutlu olduğunu ifade eden Okan Buruk ise, "Başkanımıza ve yönetime beni bu göreve layık gördükleri için teşekkür ediyorum. Hedeflerimiz büyük... Ben de 6 yıldır Süper Lig'de bu yarışın içindeyim. Başakşehir gibi idealleri olan, kurumsallaşan bir kulüpte çalışmak benim için büyük mutluluk. Hedeflerimiz büyük" şeklinde konuştu.

 

unal-karaman-001.jpg

ÜNAL KARAMAN-TRABZONSPOR

Trabzonspor, geçtiğimiz sezon başarılı bir sezon geçiren Teknik Direktörü Ünal Karaman ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. İmza töreninin ardından açıklamalarda bulunan başkan Ahmet Ağaoğlu, geçtiğimiz sezon teknik direktör Karaman’la konuştukları zaman uzun bir süreçten geçileceğini ifade ettiklerini belirterek, "Bir yeniden yapılanmada altyapıya önem veren oradan yetiştirdiği futbolcuları Trabzonspor ilke ve ülkülerini benimsemiş aynı aidiyet duygusuyla hizmet edecek olan bir kadroyla kurgusuyla ileriye taşımak için hep birlikte çalışmaya başlamıştık" dedi.
KARAMAN: ZORLUKLAR İMKANLARI DOĞURDU
Teknik Direktör Ünal Karaman bir sezon boyunca oyuncularıyla sevinci, hüznü paylaştıklarını belirterek "Eğer dokusunu bozma adına ısrarcı olmazsak, bu şehir her şeyiyle farklı bir şehir" dedi.  Karaman başta yönetim kurulu olmak üzere kendilerine destek veren herkese de teşekkür ederek, "Onlar olmazsa biz olmayız. Bizim hem profesyonel manadaki yaşayışımızı hem de hayat standartlarımızı kolaylaştırmak için camiaya iyi hizmet verebilme noktasında hep önümüzü açtılar, önümüzü süpürdüler, önümüzde pislik bırakmamaya gayret gösterdiler. Bu anlamda başkanıma, yönetim kurulu arkadaşlarıma ve bütün emekçilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

erol-bulut.jpg

EROL BULUT-ALANYASPOR

Aytemiz Alanyaspor, Geçtiğimiz sezon Yeni Malatyaspor’u çalıştıran Teknik Direktör Erol Bulut’u 1 yıllık sözleşme ile takımın başına getirdi.  Teknik Direktör Erol Bulut için  Alanyaspor Cengiz Aydoğan Tesisleri’nde imza töreni düzenlendi. Erol Bulut, Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı törende bir yıllık sözleşmeye imza attı. İmza töreninde konuşan Hasan Çavuşoğlu, Erol Bulut’un başarılarına Alanyaspor’da da devam edeceğine inandığını söyledi.

EROL BULUT: ALANYASPOR’U HERKESİN İSTEDİĞİ YERE GETİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ
Teknik Direktör Erol Bulut ise, Alanyaspor’u bulunduğu noktanın üzerine taşımak istediklerini söyledi. Hem ligde hem de kupada başarılı olmak istediklerini belirten Bulut, “Yeni Malatyaspor’da 2 yıla yakın bir çalışma sürecim oldu. Başarılı olduk. Oradaki maceramız bitti. Şu andan itibaren Alanyaspor ile maceramız başladı. Hedeflerimize, başkan, yönetim, teknik heyet, taraftar ve medya ile yürümek inşallah nasip olur. İki kulvarda yarışacağız. Bizim için lig kadar kupa da önemli. Takımımızı şekillendireceğiz. Yeni takviyelerle birlikte Alanyaspor’u herkesin istediği yere getirmeye çalışacağız” diye konuştu.
 

riza-calimbay-001.jpg

RIZA ÇALIMBAY- SİVASPOR

Demir Grup Sivasspor, Teknik Direktör Rıza Çalımbay ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. İmza töreninde konuşan Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, Çalımbay ile büyük başarılara imza atmayı düşündüklerini belirterek, "Geleceğe daha güvenle ve umutla bakıyoruz. O yüzden başta hocamıza teşekkür etmek istiyorum. Tekrar teklifimizi kabul ettiği için. Sivas kendi memleketidir. Sivasspor kendi kulübüdür. Kendisi ile büyük başarılara imza atacağımızı düşünüyoruz" dedi.
ÇALIMBAY: TÜM AMACIM SİVASSPOR’U İYİ BİR YERE GETİRMEKTİR"

Çalımbay, Sivasspor’un kendisi için özel bir yeri olduğunu ederek, hem kendisi hem de yönetim hedefi seçtiği için anlaşmanın sağlandığını belirterek, "Tekrar burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Çünkü Sivas benim için çok önemli. Doğduğum büyüdüğüm yer. Benim buradaki tüm amacım Sivasspor’u iyi bir yere getirmektir. Sadece benimle birlikte değil tabi, yönetimimiz, taraftarlar ve basın mensuplarımız ile birlikte çok iyi bir duruma getirmek istiyoruz. Bir önceki sözleşme de 1 yıllıktı. Ancak 3 yıl Sivas’ta kalmıştım" dedi.

 

 

ismail.jpg

İSMAİL KARTAL-RİZESPOR

Çaykur Rizespor, en son MKE AnkaragücüTeknik Direktör İsmail Kartal ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Çaykur Didi Stadı'nda gerçekleştirilen imza törenine Kulüp Başkanı Hasan Kartal, Teknik Direktör İsmail Kartal ve kulüp yöneticileri katıldı. Stadyum önünde bir grup taraftar Başkan Kartal ve İsmail Kartal'ı tezahüratlarla karşıladı. Başkan Hasan Kartal imza töreninde yaptığı açıklamada İsmail Kartal’ın Rizeli olduğunu ve Rizeli olduğu için bir yerine iki çalışacağını ifade etti.

KARTAL: ÇALIŞIP, BAŞARILI OLMAK İÇİN GELDİK
Teknik Direktör İsmail Kartal ise Rizespor’a başarılı olmaya geldiğini ve memleketinin takımı olması sebebiyle fazla çalışacağını ifade etti. Kartal, koşarak geldiğini belirterek, "Tesisleri gezdik. Tesisler bir futbol takımı ve teknik direktörün başarılı olması için dolu. Ben buraya başarılı olmaya geldim. Başarıya aç bir insanım. Çalışmaya başarılı olmaya geldik" diye konuştu.

 

sergen-yalcin.jpg

SERGEN YALÇIN- YENİ MALATYASPOR

Yeni Malatyaspor geçtiğimiz sezon Aytemiz Alanyaspor’u çalıştıran Sergen Yalçın’ı renklerine dahil etti. Yeni Malatyaspor’un 4. olağan kongresinde konuşan Başkan Adil Gevrek, Aytemiz Alanyaspor’dan ayrılan Sergen Yalçın ile 2 yıllık anlaşma sağladıklarını duyurdu.  Anlaşmanın tüm Malatyaspor camiasını hayırlı olmasını temenni eden Gevrek, “Sergen Hocamız inşallah Evkur Yeni Malatyaspor’da büyük başarılara imza atacaktır” diye konuştu.

 

 

2019-2020 SEZONU SÜPER LİG HOCALARI

Takım                          Teknik Direktör

Galatasaray                  Fatih Terim

Fenerbahçe                  Ersun Yanal    

Beşiktaş                       Abdullah Avcı

Trabzonspor                Ünal Karaman

Başakşehir                   Okan Buruk

Konyaspor                   Aykut Kocaman

Malatyaspor                 Sergen Yalçın

Antalyaspor                 Bülent Korkmaz

Alanyaspor                  Erol Bulut

Kayserispor                 Hikmet Karaman

DG Sivasspor               Rıza Çalımbay

Göztepe                       Tamer Tuna

Rizespor                      İsmail Kartal

Denizlispor                  Yücel İldiz

Ankaragücü                 Mustafa Kaplan (Net değil)

G. Gaziantep FK         Marius Sumudica (Prensip)

Kasımpaşa                  Belli Değil

Gençlerbirliği               Belli değil