Sümela'nın "Aya Varvara"sı ilgi görüyor

Sümela'nın "Aya Varvara"sı ilgi görüyor

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden olan ve Altındere Vadisi'nde yer alan Sümela Manastırı'nın girişindeki Aya Varvara Manastırı, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor- Maçka Belediye Başkanı Koçhan:- "Yaklaşık 7 ay önce turizme kazandırılan

TRABZON (AA) - Trabzon'un Maçka ilçesindeki Sümela Manastırı'nın patika yolunda yer alan ve bir süre önce restore edilen "Azize Varvara" olarak bilinen Aya Varvara Manastırı, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Bölge turizminde kısa sürede adından söz ettirmeye başlayan manastır, yerli ve yabancı turistlerin Maçka'daki uğrak mekanları arasında yer alıyor.

Manastır misafirlerine seyir terası sayesinde Sümela Manastırı'nı hem daha yakından görme hem de sanal gözlükler sayesinde Sümela'yı üç boyutlu gezme imkanı sunuyor.

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Maçka'nın bölge ve ülke turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

İlçenin önemli turizm destinasyonlarını manastır ve kiliselerin oluşturduğunu dile getiren Koçhan, Aya Varvara Manastırı'nın da bu kapsamda ön plana çıktığını ifade etti.

Koçhan, Aya Varvara'ya ilginin her geçen gün arttığını vurgulayarak, "Aya Varvara Manastırı misafirlerine, Sümela Manastırı'nı görselleriyle hem 3 boyutlu gezme hem de uzaktan çevresindeki doğal güzellikleri görme imkanı sunuyor." dedi.

Yörenin eşsiz güzelliklerinin ziyaretçileri cezbettiğini aktaran Koçhan, "Yaklaşık 7 ay önce turizme kazandırılan manastırı 92 bin 548 yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Yeni turizm sezonunda bu rakamın artacağına inanıyoruz. Çünkü ziyaretçi potansiyelimiz oldukça iyi." diye konuştu.

Koçhan, gelen turistlerin memnuniyetinin de önemli olduğuna dikkati çekerek, bu yönde yapılan çalışmaları önemsediklerini kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :