Sultan'ül Vaizın Gençlık'te Anıldı

Sultan'ül Vaizın Gençlık'te Anıldı

Konya'nın manevi önderlerinden olan Konya Eski Müftülerinden Kapu Camii Eski Vaizi Tahir Büyükkörükçü Hoca Efendi için vefatının 7. sene-i devriyesinde bir anma programı düzenlendi.

Özel Gençlik İlkokulu/Ortaokulunda yoğun katılımla gerçekleşen programda, Abdurrahman Büyükkörükçü babasını anlattı. Sultan'ül Vaizin olarak yıllarca Kapu Camii'nden gönüllere seslenen Konya Şehrimizin Eski Müftüsü ve Kapu Camii Vaiizi 20.yüzyılın önemli İslam alimlerinden Tahir Büyükkörükçü Hoca'nın en yakınından dinleme fırsatı bulan Gençlik paydaşları duygulu anlar yaşadı.  Hayatından hayata dair birçok güzel örneklerlerin verildiği söyleşi ilgiyle takip edildi. 
Programda selamlama konuşmasını yapan Gençlik Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Muharrem Turşucu: "İnsanı ve toplumu yüceltmek amacıyla yapılan çalışmalarla gençlerimizi, değerlerimizin kıymetli birer  aktarıcısı olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu hususta bize yol gösteren en önemli mihenk taşlarımız da geçmişte  ya da günümüzde yaşayan değerli şahsiyetlerimizdir. "Bir insana en güzel örnek yine bir insandır." anlayışından hareketle bize yaşamlarıyla yön veren manevi mimarlarımızı da öğrencilerimize tanıtmaya gayret ediyoruz. Bu vesileyle vefatının 7. sene-i devriyesinde Konya'nın manevi önderlerinden Tahir Büyükkörükçü Hoca Efendi'yi anmak ve tanıtmak istedik." dedi.
Özel Gençlik İlkokulu/Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu röportaj ile Tahir Hoca'yı tanıyanların  farklı özellikleriyle onu anlattığı sinevizyon büyük ilgi gördü. Öğrencilerin tüm manevi önderler ve şehitler için okuduğu  hatmin duasıyla sona eren programın ardından helva ikram edildi.    

 

sultanul-vaizin-genclikte-anildi-(9).jpg

sultanul-vaizin-genclikte-anildi-(10).jpg

sultanul-vaizin-genclikte-anildi-(11).jpg

sultanul-vaizin-genclikte-anildi-(12).jpg