"Sultan Divani'yi Anma ve 40 Hatimli Şifalı Aşure" etkinliği

"Sultan Divani'yi Anma ve 40 Hatimli Şifalı Aşure" etkinliği

Afyonkarahisar'da, 500 yıldır sürdürülen 40 hatim ve 40 kazan aşure geleneği bu yıl da yapıldı

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'da, "Sultan Divani'yi Anma ve 40 Hatimli Şifalı Aşure" etkinlikleri kapsamında, vatandaşlara 60 bin kap aşure dağıtıldı.

Yaklaşık 500 yıllık bir muharrem ayı geleneği olan ve Afyonkarahisar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, 40 hafıza 40 hatim okutularak 40 kazanda aşure pişirildi.

Aşure, cuma namazının ardından Hz. Mevlana'nın yedinci kuşak torunlarından büyük mutasavvıf Sultan Divani'nin türbesinin de bulunduğu Mevlevi Camisi başta olmak üzere kentin 30 noktasında vatandaşlara ikram edildi.

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, etkinlikte yaptığı konuşmada, aşure geleneğini sürdüren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile katkı sağlayan esnafa teşekkür etti.

Aşurenin, sosyal yardımlaşma ve kaynaşmayı sağladığını, değerlerin ve kültürlerin gelecek nesillere aktarılması adına önemli bir faaliyet olduğunu ifade eden Yıldırım, "Bunun yaşatılması ve daha da geliştirilmesi lazım. Hafızlarımızın okuduğu Hatmi Şerif'lerle bu geleneğimizin bereketleneceğine inanıyorum." diye konuştu.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da "İnşallah dünya devam ettikçe, 500 yıllık bu geleneğimiz de devam edecektir." dedi.

Konuşmaların ardından, protokol üyeleri kazanların başına geçerek aşure dağıttı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :